Erdek Sahillerinde Martı Timleri Görev Başında
Balıkesir’in Erdek ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sahil ve plajlarda güvenliği sağlamak amacıyla “Martı Timleri” adı verilen bisikletli polis ekipleri devreye alındı.

Erdek Sahillerinde Martı Timleri Görev Başında
Balıkesir’in Erdek ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sahil ve plajlarda güvenliği sağlamak amacıyla “Martı Timleri” adı verilen bisikletli polis ekipleri devreye alındı. Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bu özel ekipler, sahil bandı boyunca devriye atarak vatandaşların huzur içinde vakit geçirmesini amaçlıyor.
Yaz aylarında artış gösteren hırsızlık, kapkaç gibi asayiş olaylarının önüne geçmek üzere görevlendirilen Martı Timleri, hem caydırıcı bir güç oluşturuyor hem de olaylara hızlı müdahale edebiliyor. Bisikletli olmaları sayesinde sahil boyunca rahatça hareket edebilen ekipler, vatandaşlarla birebir iletişim kurarak talepleri ve şikâyetleri yerinde dinliyor.
Yaz sezonu boyunca görev yapacağı belirtilen Martı Timleri’nin, özellikle yoğunluk yaşanan sahil bölgelerinde aktif şekilde denetim gerçekleştireceği bildirildi. Emniyet yetkilileri, Erdek’te huzur ve güvenliğin sağlanması adına devriye faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceğini ifade etti.