Gece Uyutmayan Sesler: Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi’nde Kuşların Mevsimi Başladı

Balıkesir’in en işlek noktalarından Milli Kuvvetler Caddesi, bu yıl da kuş sesleriyle doldu. Özellikle gece saatlerinde belirgin şekilde duyulan kuş ötüşleri, çevrede yaşayan vatandaşların dikkatini çekti. Kuşların sayısının fazlalığı nedeniyle cadde boyunca yoğun bir ses ortamı oluştu.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer bir durumun yaşandığı bölgede, bu yıl Pakistan papağanlarının yanı sıra küçük kuş türleri de görüldü. Vatandaşlar, seslerin neredeyse “uyutmayan” düzeyde olduğunu ifade etti.

Ağaçların Altında Dışkı ve Koku Sorunu

Caddenin iki yakasında sıralı halde bulunan ağaçların altı, kuş dışkısıyla kaplandı. Bu durum hem görüntü kirliliği hem de rahatsız edici bir koku oluşturdu.

kuş dışkıları

Vatandaşlar, sabah saatlerinde dışkıların yürüyüş sırasında bu durumdan rahatsız olduklarını belirtiyor.

Daha Önce de Görülmüştü

Benzer manzaralar, geçmiş yıllarda da gazetemerhaba.com’da yer almıştı.

Bu yılki yoğunluk, kuşların şehir merkezinde kalıcı hale geldiği yorumlarına da yol açtı.

milli kuvvetler sesler

Vatandaş Ne Diyor?

Caddede yaşayanlar, gece boyunca devam eden kuş seslerinden dolayı uyumakta zorlandıklarını söylüyor.
Bazı vatandaşlar ise durumu “doğanın sesi” olarak değerlendirip alıştıklarını dile getiriyor.
Sosyal medyada paylaşılan videolarda, kuşların cadde üzerindeki ağaçlarda kümelendiği net şekilde görülüyor

Kaynak: Haber Merkezi
milli kuvvetler caddesi balıkesir milli kuvvetler caddesi kuş