Sağlık-Sen’den Toplu Sözleşme Teklifine Tepki
Balıkesir Sağlık-Sen Şubesi, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu teklifi yetersiz bularak Atatürk Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya şube yönetimi, temsilciler ve üyeler katıldı. “Teklif Yetersiz ve Adaletsiz”

Sağlık-Sen’den Toplu Sözleşme Teklifine Tepki: “Gelirde Adalet, Ücrette Denge İstiyoruz”
Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, kamu işvereninin 2026 yılı için %10 + %6, 2027 yılı için %4 + %4 zam önerisinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Sendika, bu teklifin acildeki hekimden doğum salonundaki ebeye, ambulansta görev yapan paramedikten yoğun bakımdaki hemşireye kadar sağlık çalışanlarının emeğini yok saydığını belirtti.
Sağlık-Sen’in Talepleri
Sendika, 2026 yılı için ilk 6 ay %10 refah payı + 10.000 TL taban aylık artışı + %25 zam, ikinci 6 ay %20 zam talep ediyor. 2027 yılı için ise ilk 6 ay 7.500 TL taban aylık artışı + %20 zam, ikinci 6 ay %15 zam istiyor.
Bunlara ek olarak:
- Nöbet ücretlerinin artırılması
- Gece çalışma tazminatı
- Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının ödemelerinin artırılması
- 1. dereceye 3600 ek gösterge, hekimler için 7200 ek gösterge
- Kira desteği ve bayram ikramiyesi
- Gelir vergisinin %15’e sabitlenmesi
- Tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması
“Adil, Acil ve Hakkaniyetli Teklif Bekliyoruz”
Sağlık-Sen, toplu sözleşme masasında adaletin tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz. Yetersiz teklife hayır” mesajını verdi. Sendika, haklar alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.