Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Gündüz Test Yapılan Kişi, Akşam Düğüne Katılıyor”

“Gündüz Test Yapılan Kişi, Akşam Düğüne Katılıyor”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Basını ile kahvaltıda bir araya geldi. Valilik tarafından Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, birçok konuda açıklamada bulunan Vali Şıldak, Covid-19 ile ilgili olarak vaka çıkışlarının az sayıda da olsa devam ettiği, ancak ürkütücü bir tablonun söz konusu olmadığını belirtti.

 

Vatandaşların Kendi Öz Denetimi Şart

Pandemi Sürecinin Valilik üst koordinasyonu altında başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Hasan Şıldak,  Balıkesir’de dün gece Covid-19 testi yapılan bir vatandaşın, test sonucu belirlenmeden bir düğüne katıldığının belirlendiği bir olayı örnek vererek, vatandaşların öz denetimini kendilerinin yapmasının şart olduğuna dikkat çekti.

Vaka Çıkışları Sürüyor

İldeki genel tablo itibari ile dışardan gelen vakaların, fark edilinceye kadar belli temaslar oluşturduğunu ve bu temaslar sonucunda yeni vaka çıkışlarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak “ fakat çok güçlü bir filyasyon takibi ile hiçbir temaslıyı dışarda bırakmadan, sıkı bir kontrol ve takip ile bunu orada hapsedip yayılmasını önlüyoruz” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu