GündemTürkiye Gündemi

Güneş: “Gereği Yapılmalı”

Güneş: “Gereği Yapılmalı”

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş Ayasofya camiinde düzenlenen törende sözde imam Mustafa Demirkıran’ın konuşmasını kınadıklarını belirtti.

Güneş yaptığı yazılı açıklamada, “28 Mayıs 2021 tarihinde Ayasofya Camisindeki tören de konuşan sözde imam Mustafa Demirkıran, Atatürk’e hakaret içeren konuşmalar yapmıştır. Bu konuşmayı Türk Milleti adına kınıyoruz ve adli-idari makamların gerekli işlemi yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Güneş açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Bu sözde imamın, dinimizin güzel ahlakından bir haber ,tarihi bilgiden yoksun ve şartlanmış bir kindarlıkla saldırısı hoş görülecek ve üstü kapatılacak bir davranış değildir.Minareleri olmayan ,kubbesine haç takılmış Ayasofya resminin yer aldığı 500 Yunan drahmisi değerindeki kağıt para 1921 yılında ABD’de basıldılar. Eğer Yunan işgali başarılı olsaydı 1923 yılında kullanıma girecekti. Yunanlılar savaşta başarılı olduklarında İstanbul işgal kuvvetleri İstanbul’u Yunanistan’a verecekti. Yunan tecavüzcülerini İzmir’den denize döken Mustafa Kemal Atatürk, Yunan’ın bu arzusunu kursağında bıraktı. Yunanistan  Anadolu işgalinde yenilince utançtan bu parayı kullanıma sokamadılar.

Şimdi ,Ayasofya’da Atatürk’e lanet okuyan imamlıktan nasibini almamış kişiye soruyoruz: Atatürk olmasaydı, kubesinde haç takılı Ayasofyada bu gün ezanlar okunabilir miydi? Eğer Mustaf Kemal Atatürk’ün mücadelesi olmasaydı Hiristiyan dünyasının bin yıllık hayali Ayasofya bizde kalabilirmiydi? Ayasofya’da bir kendini bilmez tarafından yapılan Atatürk düşmanlığı; tahriktir. Bir kısım karanlık güçlerin Türk birliğini bozmaya yönelik kirli oyununun bir parçasıdır. Türk Ulusu bu oyuna gelmeyecek ve Atasının eseri Türk Ulusal birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bunlar hamlelerdir bunlar. Çünkü, emperyalistler  karşılarında Atatürkçüler kadar dirençli bir güç isteme:Toplumu kutuplaştırma ve toplumsal çatışmayı Atatürkçüler ve karşıtları haline getirmeyi amaçlayan mektedir. Atatürkçüler: Binbir cefa ile kazanılan bu vatana sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bu cefakar milletin insanca yaşaması için Atatürk ilkeleri ile kurulan Laik ,demokratik hukuk devletini sonsuza kadar yaşatacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu