GündemKöşe Yazıları

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

 

Yaz ayları ve hatta kış güneşinde bile güneş kremi kullanılmalı. Bu konuda sizlerle paylaşacağım bilgiler yine konunun uzmanlarından derlediğim bilgiler.

Güneş kremi cildi nemlendirirken UVA, UVB ışınlarına ve kirliliğe karşı cildi koruyor. Bu sayede çevresel faktörlerin cilde verdiği zararın önüne geçerek, erken yaşlanma belirtilerine engel oluyor. Yapısı çok hafif olduğu ve parlama yapmadığı için de her gün rahatlıkla kullanılabiliyor.

Güneş ışınları güçlü bir D vitamini kaynağı olup kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için oldukça önemli. Fakat güneş ışınları D vitamini ile beraber radyoaktif özellikte olan ve cilde zarar veren ultraviyole ışınları da içerir.  Canlılığın yaşam kaynağı olan bu ışınlar maalesef cildimize karşı o kadar da nazik davranmaz. Derinin alt tabakasına etki ederek yaşlanma etkilerini arttırır ve uzun vadede cilt kanserine sebep olabilir. Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyan cilt bakımı ürünlerine güneş koruyucu denir ve güneş koruyucu sprey, güneş kremi ve güneş koruyucu losyon gibi farklı formlarda üretilebilir.

Güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF’dir. Ancak sizler daha güçlü bir koruma için daha yüksek, biraz bronzlaşmak için ise daha düşük koruma faktörünü tercih edebilirsiniz. Her durumda güneş kremi faydaları cildiniz üzerinde etkisini gösterecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu