GündemEkonomiİlçe Haberleri

Güney Marmara Bölgesi’nde Bir OSB Daha Doğalgaza Kavuştu

Güney Marmara Bölgesi’nde Bir OSB Daha Doğalgaza Kavuştu

Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) vermiş olduğu finansal destek ile doğalgaz altyapısını tamamlayarak yatırımcılar için daha cazip hale geldiler.

4.500.000 TL’nin üzerinde bir yatırım ile hayata geçirilen proje sonucunda kurulan 1 adet A tipi, 4 adet B tipi istasyon ve 11 km’nin üzerindeki doğalgaz şebekesi ile mevcut durumda OSB içerisinde faaliyet gösteren ve fiziki yatırımları devam eden 55 firma doğalgazdan faydalanabilir konuma geldiler. 16 ay olarak belirlenen proje süresine rağmen, yaklaşık 1 sene içerisinde tüm ihale süreçleri ve yapım işi tamamlanarak yatırım projesinin açılış töreni Gönen OSB’de gerçekleştirdiler.

Gönen OSB Yeni Yatırımcılar İçin Hazırlanıyorlar

2016 yılında statüsü değiştirilerek altyapı çalışmalarına hız verilen mevcut durumda 65 adet sanayi parseline sahip Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde, tüm sanayi parselleri tahsis edilmiş durumda bulunuyorlar. 2.000’in üzerinde kişi istihdam edilen OSB’de mevsimlik işçilerle çalışan sayısı 3.000’i buluyorlar. Gönen OSB için artan yatırım talepleri, genişleme çalışmalarına da hız kazandırdı. 2021 yılının Kasım ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve ilgili kurumların katılımıyla yer seçimi toplantısı gerçekleştirdiler.. Yeni yatırımların bölgede hızla hayata geçirilebilmesi için genişleme çalışmalarına ayrıca önem veriliyor.

Bandırma-Gönen-Biga Hattında Planlı Bir Sanayileşme İçin Çabalarımızı Sürdürüyoruz

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, artan lojistik imkanları ile dikkatleri üzerine çeken Balıkesir ve Çanakkale Bölgesi’nin sanayileşme sürecinde yeni yatırımların Güney Marmara’ya çekilmesinde etkin rol oynuyor. GMKA ayrıca yeni gelen yatırımların çevreye zarar vermemesi adına planlı bir sanayileşme ile birlikte, özellikle imalat sanayiinde Bölge’nin yenilenebilir kaynaklarından azami derecede faydalanılmasına da önem veriyor. Bu bağlamda Bandırma-Gönen-Biga hattı metalürji, kimya ve enerji sektörlerinin ulusal ve uluslararası arenada tanınan şirketlerinin işletmelerine ev sahipliği yaparken yenilenebilir enerji kurulu gücü ve potansiyeli ile de Bölgesi’nin önemli bir sanayileşme alanı olarak görülmesini sağlıyor. GMKA, birçok limanın ve endüstri bölgesinin yerleştiği bu hattın önümüzdeki dönemde daha da kıymet kazanacağı öngörüsüyle politikalarını belirliyor. Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi de bu politikalar doğrultusunda kurgulanan GMKA’nın Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmiştir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu