Gündemİlçe Haberleri

Güney Marmara Sahillerinde Kıyı Temizliği Yapıldı

Güney Marmara Sahillerinde Kıyı Temizliği Yapıldı

 

Marmara Denizi’nin güneyinde yer alan Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında kıyı temizliği gerçekleştirildi.

 

Marmara Belediyeler Birliğince denizin tüm kıyı yerleşimlerinde organize edilen çalışma kapsamında Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçeleri sahilinde temizlik yapıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Demiray öncülüğündeki dalgıçlar ve öğrenciler, denizden araç lastikleri, şişe ve benzeri atıkları çıkararak bertaraf edilmek üzere belediye ekiplerine teslim etti.

Gönen Belediyesi ise Kadir Köker Ortaokulu öğrencileri ve doğaseverlerin katılımıyla Denizkent sahilinde temizlik faaliyeti düzenledi. Etkinliğe katılanlarla sohbet eden Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, şu ifadeleri kullandı: “Dünyayı tehdit eden iklim değişikliği ve çevre kirliliğine dikkati çekmek, çevre duyarlılığı oluşturmak için Denizkent sahilimizde yapılan temizlik çalışmasında maalesef onlarca torba çöp toplandı. Geleceğin teminatı çocuklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak en büyük görevimiz. Bu bilinçle, bu düşünceyle daha temiz bir dünya bırakabilmek için Mavi Sıfır Atık hareketiyle denizlerimizi temiz tutmaya ve tüm çevremizi hep birlikte korumaya özen gösterelim.”

Katılımcılar, kıyı temizliğinin ardından “Sıfır Atık Mavi Sözü” tabelasına imzalarını atarak, mavisiyle yeşiliyle tüm doğayı korumaya söz verdi.

Barış Plajı’ndaki etkinlikte katılımcılara hitap eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Marmara Denizi’nin mevcut temizliğine dikkati çekmek ve temiz kalmasına destek olmak için bu tür çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Marmara Belediyeler Birliği bünyesindeki 7 ilde, ilçeler dahil aynı anda bu kıyı temizliğinin “Birlikte temiz tutalım” sloganıyla gerçekleştirildiği bilgisini veren Gökhan, “Marmara Denizi geçen yıl ciddi bir müsilaj felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bunun olmaması için en önemli şart, denizin temiz olması. Özellikle deniz kirliliğinin sonuçları çok zor telafi edildiği için bu denizi korumamız gerektiği konusunda bir bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Halkımızda bu noktada bir algı oluşturmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Gökhan, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ve belediye birim amirleri ile gönüllüler tarafından plajın atıklardan temizlenmesiyle etkinlik sona erdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu