Güney Susurluk Mustafa Kemal Atatürk’ün İlçesi

Güney, ‘’Susurluk Mustafa Kemal Atatürk’ün İlçesi.’’ Balıkesir’in Susurluk İlçesi bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Güney, ‘’Susurluk Mustafa Kemal Atatürk’ün İlçesi.’’ Susurluk Belediyesi çocuklar için birçok etkinlik düzenledi. Susurluk Belediyesi bugün çocuklara bayramını coşkuyla kutlattı.
23 Nisan sabahı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti. Törenin ardından Beşeylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan gösterisi başladı. Susurluk Kaymakamı Muammer Köken , Belediye Başkanı Nurettin Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan ‘ da izleyiciler arasındaydı. Aynı zamanda ilçe halkı , gösteri yapan çocukların velileri de 23 Nisan Bayram gösterilerini izledi. Gösteri öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akdoğan konuşma yaptı. 23 Nisan Bayramı kapsamında yapılan resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri taktim edildi. Daha sonra gösteri bitince Susurluk Ateşi Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği tarafından çocuklara ve velilere pilav ikramı yapıldı.
İki Bayram Bir Arada
23 Nisan Bayramı kapsamında yapılan yarışmada birinci olan çocuklara ödüllerini Susurluk Kaymakam’ı Muammer Köken verdi. 23 Nisan etkinliklerini de izleyen Köken ‘’Ülkemizin farklı yörelerinin renkleri gösterildi. Her bölgenin müzikleri yayınlandı. Çocuklar yörelere özel danslar sergiledi. Bizim için 23 Nisan TBMM’nin kuruluşunun yıl dönümü ve çocuklara hediye edildi. Ramazan Bayramı’ da malum şeker bayramı diye de tabir ediliyor. Çünkü çocukları sevindirmek için şekerler hediye ediliyor. Bu iki bayramın bir araya gelmesi bizim için ayrıca bir sevinç.’’ dedi.
‘’Eski Bayramlarda Daha Güzel Bayram Yapma Gayretideyiz’’
Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney 23 Nisan hakkında duygularını paylaştı. Güney ‘’Susurluk ta çocuk olmak çok güzel bir şey. Ve bütün çocuklarda bugün bunu gördü.23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını eski bayramlardan daha güzel bayram yapmanın gayretindeyiz. Bununla ilgili çocuklara etkinlikler, tiyatrolar ve sinemalar düzenledik. Bugün çocuklar şişme oyun parklarında eğleniyor. Bu akşam sinema olacak. Dün tiyatro yaptık. Dolayısıyla 30-40 yıldır yaşanmayan 23 Nisan’ı Susurluk çocuklarına yaşatmak istiyoruz. Çocuklarda bayramını kutluyor. Biz yerel yönetim olarak bu kutlamaları özellikle en ince ayrıntısına kadar düzenledik.’’ dedi.
Çocukların bu etkinliklere severek katıldığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Güney ‘’Çocuklara soruyoruz kim hediye etti size bu bayramı ,Atatürk diyorlar. Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek lider Atatürk. Bizde emanet edilen bayramı usulüne göre kutluyoruz. Ayrıca bu bizim görevimiz. Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi.’’ dedi.
7’den 77’ye Herkes Bayramda
Susurluk İlçe Eğitim Müdürü Sami Akoğlan ‘ da 23 Nisan ‘ı Susurluk’ta güzel bir coşkuyla kutladık dedi. Akoğlan , ‘’Bugün çocuk olduk. Çocuklar gibi şendik. Gerçekten bayramı tüm coşkumuzla kutladık. 7 den 77 ‘ye herkes bayrama geldi. Törene geldi. Nice 23 Nisanlara. Çocuk coşkusunu hep beraber sevinçle kutladık. ‘’dedi.
Gösteriler Susurluk Atatürk Parkında devam etti. Çocukların eğlenmesi için park meydanına şişme çocuk oyun parkurları kurdurduk. Parkurlarda oynayan çocukları daha sonra palyaço ve maskot ekibi eğlendirdi. Palyaçolar isteyen çocukların yüzlerini boyadı.
Çocuklarının eğlendiğini gören velilerde bu gösterilerden memnu kaldıklarını dile getirdiler. Veli Hafize Yıldırım, ‘’ Çocuklarımız çok eğleniyor. Ayrıca emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Özellikle bütün gün süren etkinlikler çocuklara doya doya bayramını yaşatıyor. Anne olarak çocuğumun eğlemesi bayramını böyle kutlaması beni de mutlu ediyor.’’ Dedi.
Parktaki eğlenceden sonra çocuklar için Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi’n de tiyatro gösterisi gerçekleşti. Çocuklar Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun Külkedi adlı tiyatrosunu izledi.
Haber: Elif Şahin
Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…