GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyaset

GÜNEY’DEN BASİAD’A ZİYARET

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Başkan Yardımcısı Sibel Sarı, Belediye Bürokratları, İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, Altıeylül İlçe Başkanı Özlem Ural’dan oluşan heyet çeşitli konuları görüşmek üzere Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.

3 2

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Susurluk Belediyesi Bürokratları Susurluk’la ilgili çeşitli konularda bilgilendirmeler yapmak ve görüşmeler yapmak üzere BASİAD’ı ziyaret etti. Ziyaret başlangıcında açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki; 14 bin 292 km 2 yüzölçümüne sahip bir bölgede, 20 ilçe, 21 belediye ile yaz aylarında devasa bir artış gösteren bir milyon 226 bin Balıkesirliye hizmet götürmenin hiç kolay olmadığını; sağlıklı bir hizmet ve bölge kaynaklarının en etkin şekilde kullanılarak artı değer yaratmak için ilin tüm dinamiklerinin işbirliği halinde hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek; ilin tüm potansiyelinin bugünkü ziyaret ile gerçekleştiği gibi tüm paydaşlarca birbirlerine iletilmesinin ve gerçek potansiyelin ilin bütünü tarafından bilinmesinin gelişmenin ve sorunların çözümünün anahtarı olduğunu ifade etti.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney sanayi, ticaret, tarım ve turizm açısından Susurluk’un Balıkesir’in yatırıma en uygun ilçesi olduğunu ifade ederek; yabancı yatırımcılardan önce Balıkesirli girişimcileri Susurluk’a yatırım için davet ettiklerini, Belediyenin kapılarının yatırımcılara sonuna kadar açık olduğunu ifade etti. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney Susurluk’la ilgili bilgiler verirken şunları söyledi: “ Susurluk Balıkesir ilinde yatırım açısından her yönü ile yatırıma en uygun ilçedir. İlçe sınırları içindeki karma organize sanayi bölgesi kurulumu ile ilgili çalışmalarda bakanlıkça yürütülen çalışmalar son aşamasına gelmiştir. Kısa süre içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Susurluk’un sahip olduğu termal potansiyel sularının ve çamurunun muhteviyatıyla termal turizm ve termal seracılıkla ilgili çok büyük değerler içermektedir. Önümüzdeki dönemde ilçemizde bu alanda yeni girişimler ve yatırımlar olacaktır. Otoyolun açılması ile birlikte Susurluk’tan geçen araç trafiği eksileceği yönündeki endişelerin aksine otoyolda ve Susurluk yol avantajında herhangi bir kayıp olmamış ilave olarak otoyol sayesinde Susurluk’a ulaşım kolaylaşmıştır. Bu durumda Susurluk’u yatırım açısından daha da elverişli hale getirmiştir. Karayolu, demiryolu, deniz taşımacılığı ve Balıkesir Merkez Havalimanının açılması ile birlikte Susurluk’un tüm ulaşım imkanlarının arzulanan en üst seviyede olması sağlanacaktır.” dedi.

Susurluk Belediyesi Bürokratları belediyenin sahip olduğu imkanlar, yatırımlar ve Susurluk’la ilgili çeşitli konularda bilgilendirme yaptılar. Toplantıya katılan BASİAD Üyeleri yaptıkları işler ile ilgili çeşitli bilgileri verdikten sonra Susurluk’ta yatırım imkanları ve ilçenin potansiyelleri ile ilgili çeşitli konularda soru sorarak bilgilendiler. Toplantı bitiminde Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney; BASİAD Başkanı Abdullah Bekki’ye ziyaretin anısına Susurluk’un simgesi olan ayranı ifade eden bardak&ayran temalı görseli hediye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu