Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımGündem

Günlük Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Diş sağlığı, fizyolojik yönüyle birlikte sosyal açıdan da oldukça önemlidir. Bu yazımızda diş bakımını ele alıyoruz. Peki günlük diş bakımı nasıl olmalı? İşte tüm detaylar

 

Günlük Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Günlük Diş Bakımı Nasıl Olmalı? Diş bakımına dair ipuçlarını sizin için derledik

Yetişkinlik dönemlerinde diş çürümelerinin yanı sıra aynı zamanda diş eti hastalıklarının görülme sıklığı da bir hayli fazla olmaktadır. Diş eti çekilmeleri ve iltihap oluşumlarının önüne geçilebilmesi için de diş yüzeylerini kaplamayan ve diş etinin altına gizlenen plaklar düzenli olarak da temizlenmesi gerekmektedir.

Etkili Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?
  • Diş fırçası ya da dil temizleyiciler vasıtasıyla dil temizliği yapılması gerekmektedir.
  • Diş fırçalama işlemleri bittikten ağız bakım sularının kullanılması gerekmektedir.
  • Dişlerin ve diş etlerinin sağlığını korumak oldukça önemlidir. Florürlü bir diş macunu kullanabilirsiniz. Ayrıca yumuşak kıllı olan bir diş fırçasıyla dişler günde minimum 2 kez 45 derecelik bir açıyla kullanılmalıdır. Aynı zamanda yukarı ve aşağı hareketler ile fırçalanmalıdır.
  • Çay ve kahve tüketimi kişler üzerinde leke oluşumlarına sebep olmaktadır. Bundan dolayı çay ve kahve tüketimleri ile sigara kullanımlarından da uzak durulması gerekmektedir.
  • Minimum 6 ayda bir diş muayenelerini düzenli olarak yaptırmak gerekmektedir.

Günlük Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Yetişkinlerde vücut yapımıyla ilgili faaliyetler hızlı şekilde 25’li yaşlarda son bulmaya başlamaktadır. Bu yüzden de dişler zayıflayıp kayıplara sebep olmaktadır. Yetişkinlerin dişlerin sağlıklı olabilmesi için süt ve süt ürünlerinin önemi çok büyüktür. Süt ürünleri haricinde fosfor, D vitamini ve kalsiyum vb. bileşenlerin olduğu besinlerde dişler için çok faydalı olduğu söylenmektedir.

Yetişkinlerde diş çürümelerinin dışında birde diş etlerindeki rahatsızlıklarda çok fazla görülmektedir. Diş etlerinin çekilmelerini ve iltihapları önleyebilmek adına kesinlikle plakların çok iyi temizlenmesi gerekmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu