GündemEkonomi

GÜNMARSİFED BRÜKSEL’DE

Brüksel Türkiye-AB İlişkileri Geliştirme Çalışmaları için GÜNMARSİFED Brüksel’e çıkarma yaptı. GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu; duraksama gösteren Türkiye-AB ilişkilerine katkı sağlama adına pozitif algı çalışmaları programı kapsamında; işbirliği kuruluşları ve sosyal ortakları ile birlikte Brüksel’de önemli temaslar gerçekleştirdi.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Bürüksel çalışmalarını TÜRKONFED, Fredrich-Nauman-Stiftund, UEPMA, BUSINESSEUROPE katkıları ile gerçekleştirdi.Çalışmalara TÜRKONFED, TÜSİAD, TOBB Brüksel temsilcileri, TÜSİAD Londra temsilcisi de katıldı.AB Komisyonunda görüşmeler, AB Parlamentosunda Milletvekilleri ile kulis ve bilgi alışverişi çalışmaları, Avrupa Liberal Forumu Temsilcisi Susanne Harting ile detay çalışmalar, UEPMA (Avrupa KOBİ Birliği) Dışişleri Direktörü Luc Hendrick ile UEPMA merkezinde program görüşmeleri, AB Türkiye Formu Genel Sekreteri Laura Batalla Adam ile AB Parlamento ve parlamenter ziyaretleri gerçekleştirildi.

SİYASİ VİZYONSUZLUK DEĞERLENDİRMESİ

AB nezdinde pek çok yetkili BREXIT’i İngiltere açısından “Siyasi Vizyonsuzluk” olarak değerlendiriyor.Konuyla ilgili olarak GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, “Türkiye’de 24 Haziranda yapılacak olan Genel Seçimleri Tüm AB ülkelerinin yakından takip etiğinin anlaşıldığı görüşmelerde; AB gündemini bugünlerde; Teknoloji, KOBİ Rekabeti ve inavasyonun sağlık sektörüne yansıtılarak gerçekleşecek robotik tıp oluşturmaktadır. Bir diğer önemli gündemde bölgemiz KOBİ’leri içinde geçerli olduğunu düşündüğümüz geç ödemeler oluşturmaktadır.”dedi.

SATIŞ SINIRLAMASI MI GELECEK?

“ İhale alan KOBİ’lere yapılan geç ödemeler ve dev platformların satın alma işlemlerinin KOBİ’lere zararlarının ortadan kaldırılması masada. Amazon, Booking, Über gibi platformlar için AB Komisyonunda yeni bir karar alındı. Bu platformlara satış yapan KOBİ’ler dezavantajlı duruma düşüyor. Çeşitli stratejiler ile fiyat ve kar analizi yapılmasını engelleyen dev platformlara karşı bazı AB ülkeleri satış sınırlamaları getirmeye hazırlanıyor. Bu ekonomik gündem konularının da ülkemiz ve bölgemiz iş dünyasına taşınması adına çalışmalar yapılacaktır. “

GÖZLER 12 HAZİRAN’DA

Yapılan yazılı değerlendirmelerde şu ifadeler yer aldı.”İngiltere’de 12 Haziran’da büyük bir parlamento oturumu olduğu ve İngiliz Hükümetinin düşebileceği ifade ediliyor. BREXIT konusunda Partiler birbirleri arasında, partiler kendi içlerinde, halk kendi arasında, kurumlar kendi aralarına ayrışmış ve yüzde elliye eli bir durum olduğu ve hala ne olacağının net olmadığı ifade ediyor. BREXIT için kamuoyu çalışması yapan bazı kuruluşlar dahi bugün bu konuda “Geçeceğini tahmin etmiyorduk, yoksa çalışma yapmazdık”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu