GündemEkonomiİlçe Haberleri

GÜNMARSİFED DÖVİZDEKİ SEYRİ DEĞERLENDİRDİ

GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ekonomik gündemi görüşmek üzere İsa Tamer Çelik başkanlığında Bandırma’da bir araya geldi.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu bölgedeki işletmelerin ve bölge ekonomisinin ekonomik gelişmeler karşısındaki durumlarını ve özellikle dövizdeki dalgalanma karşısında alınabilecek tedbirleri görüşmek üzere toplandı.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA ETKİLİYOR

Toplantıda federasyon ekonomi danışmanları tarafından hazırlanan bölge raporları gözden geçirildi. Özellikle dövizdeki dalgalanma neticesinde bölge işletmelerinin finansa erişim yolları, kredi pozisyonları ve ham maddelere yansıyan şekli ile üretimi ne şekilde etkileyebileceği hususları değerlendirildi. GÜNMARSİFED’den edinilen bilgiye göre dernek başkanları konuyu değerlendirilirken dövizdeki dalgalanmanın hammadde fiyatlarını etkilediğini ve öncelikle sanayi mamullerinde arzu edilmeyen bir artışa sebebiyet verdiğini belirtti.

ÇELİK “İSTİKRAR İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Federasyon Başkanı İsa Tamer Çelik: ”Üretim mücadelemizi devam ettirirken bir yandan bölge ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir istikrarını gözetme gayreti içindeyiz. Maliyet ve fiyat denklemini ülkenin ekonomik istikrarını da koruyarak kurmak için büyük çaba harcıyoruz. Ne yazık ki son dönemde ki kur hareketleri işletmelerimizi tedbir almaya zorlamış ve üretim anlamında etkilemiştir. Ülkenin üretim motorları olarak her hâlükârda üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Seçim sonrası yatırım ortamının daha rahat seyri açısından bazı tedbirlerin alınacağı inancındayız. KDV alacakları gibi hususlar işletmelerimizi olumsuz etkilemektedir.”

SEÇİM SONRASI RAHATLAMA BEKLENTİSİ

Çelik konuşmasında “ Vergi tahakkuku ve tahsilatını sağlamlaştırmak ve üretici-satıcı-tüketici-üretici hattındaki vergi yansımasını sağlamak amacıyla kurgulanan KDV; işletmelerimizin çeşitli ticari ve ihracat faaliyetleri dolayısı ile birikip alacak hanesine yazılmaktadır. İşletmelerimizin KDV alacaklarının ödenmesinin yatırım ortamını rahatlatacağı şüphesizdir. Bu ve benzeri konuların genel seçim sonrası çok daha fazla gündemde kalarak ortak çözüm yolları bulunacaktır” dedi. Toplantıya GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BANSİAD Başkanı H. Cengiz Küçükköseleci, BİSİAD adına Zekai Baş, BAGİAD adına Barış Aksoy, BANGİAD Başkanı İsmail Çoban ve ekonomik danışmanlar katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu