GündemEkonomi

GÜNMARSİFED “GECİKMELER MAĞDUR EDİYOR”

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik ihracat yapan firma ödemelerinde çeşitli banka işlemlerinin bahane edilerek ortaya çıkan gecikmeye dikkat çekti.  

GÜNMARSİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu üyelerinden son günlerde ihracat bedelinin karşı taraftan transfer işleminin gerçekleştirilmesine rağmen; daha önce bir-iki günde bankalarına ulaşan ihracat bedellerinin 10 güne yaklaşan süreye ulaşmasından duydukları rahatsızlık şikayeti üzerine Başkan Çelik konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik; zaten zor ekonomik şartlarda gerçekleşen ihracat bedelinin fazladan bir hafta süre ile işlemler bahanesi ile gecikmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

“BU DURUM İŞLETMELERİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Başkan Çelik: “ Bölgemizde ihracat yapan üye firmalarımız tüm ülkede olduğu gibi zor şartlar altında bir başarı hikayesi üretmeye çalışıyorlar. Zor da olsa uzak diyarlara Güney Marmara da üretilen ürünleri göndermeyi başarıyorlar. Bu işlemleri gerçekleştirirken pek çok zaman, kaynak ve emek sarf ediyorlar. Haklı olarak işletmelerimiz üretimini ve ihracatını gerçekleştirdikleri ürünlerin bedelini alıcı firma ile yaptıkları anlaşmaya müteakip banka transferinin gerçekleşmesinin ardından 1-2 gün içinde kendi tasarruflarına almak istiyorlar. İhracat bedeli banka transferinde bankacılık işlemleri ve özellikle muhabir banka ve ikili anlaşmalar gündeme geliyor ve bunlar da bahane edilebiliyor. Zor ekonomik süreçte ekonomik yaptırımlar gündemde iken oluşan bu durum işletmelerimizi endişelendiriyor. Kaldı ki teknolojinin bu kadar ileri seviyede olduğu günümüzde bankacılık işlemlerinin hızı dikkate alındığında; ikili anlaşmalarında sistemin halletmesi gereken bir mesele olduğu düşünüldüğünde ihracatçımız kendisinin dahli olmayan konulardan dolayı mağdur edilmiş oluyor. Bu konuya dikkat çekmek ve yetkililerin bu sürecin kısaltılması yönünde girişimde bulunmaları bekliyoruz.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu