GündemEkonomi

GÜNMARSİFED GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

GÜNMARSİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Balıkesir’de üye derneklerin ve delegelerinin katılımı ile 7. genel kurulunu yaptı.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu; İsa Tamer ÇELİK Başkanlığında 7. Genel kurulunu Balıkesir’de gerçekleştirdi. GÜNMARSİFED Genel Kuruluna; BASİAD, ÇASİAD, BANSİAD, BİSİAD, BAGİAD ve BANGİAD Başkanları ile federasyon genel kurul delegeleri katılım sağladılar.

Genel kurulda gündem maddelerinin yanında çeşitli ekonomik gelişmeler ele alınarak değerlendirildi. Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Semih Başaran Haziran ayı içinde Çanakkale’de geniş katılımlı ulusal bazda KOBİ ZİRVESİ düzenleyeceklerini söyledi. BASİAD Başkanı Abdullah Bekki ve BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı derneklerine üye işletmelerde uygulanmak üzere Güney Marmara Kalkınma Ajansına sundukları projeler hakkında bilgilendirme yaptılar. Biga Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Özer ve Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Cengiz Küçükköseleci şehir ekonomileri ve dernek faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

“DİSİPLİNLİ İLERLEYİŞ ÖNEMLİ”

Günmarsifed Başkanı İsa Çelik “Depremle ilgili en önemli unsur hazırlıklı olmaktır. Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga; hepimiz deprem tehdidi ile karşı karşıyayız. Şehirlerimizin yapılaşmasındaki yer seçimleri, inşaat kalitesi, kurumlarımızın görevlerini eksiksiz yapmaları hayati önemdedir. Hayli yoğun gelişmelere tanıklık ettiğimiz bir yılda, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu olarak ülkemizin gündemindeki en önemli konularla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaştık, geleceğimizi etkileyecek konularda da çalışmalarımızı sürdürdük, tartışmalar başlattık ”dedi. Toplantıda ayrıca “Ekonomiyi, hepimiz açısından daha fazla refah üretir, işsizlik derdine deva olabilir hale getirmek için yapılacaklar, büyük oranda bellidir. Bunları benimseyip, disiplinli şekilde uyguladığımız taktirde, ekonomiyi sürdürülebilir büyüme patikasına sokmak mümkündür. Uzun vadeye bakmak ve buna uygun politikaları bir an önce devreye sokmak zorundayız. Dünya ekonomisi bir benzeri 19. yüzyılın ortalarından itibaren görülmüş köklü bir dönüşümden geçiyor. Bu dönüşümü kavramak ve ona göre hareket etmek zorundayız. Önümüzdeki dönemde; iklim değişikliği ve Avrupa Birliği bünyesinde giderek öne çıkan yeşil ekonomi politikası hem ekonomi hem siyasette belirleyici olacaktır. Kadınların toplumsal hayata eşit şekilde katılmaları, enerjilerini ve bilgi-becerilerini özgürce kullanabilmeleri modern ve uygar bir toplum olmanın gereğidir. “denildi. Toplantıya, MARSİFED Üye Dernekleri (BUSİAD, NİLSİAD, GESİAD, ESİAD, HOSABSİAD, BİSİAD, İGİAD, BUİKAD, BUMİAD, ORSİAD), TRAKYASİFED Trakya İş Dünyası Federasyonu ve DOĞUMARSİFED Doğu Marmara ve İş İnsanları Federasyonu üyeleri ile Federasyonumuz GÜNMARSİFED üyeleri davetlidir. Federasyonumuz bu organizasyonda MARSİFED ile işbirliği yapmaktadır. Bu önemli organizasyona her birinizin katılımı büyük kıymet taşımaktadır. Birlikte olmayı ümit ediyorum.” dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu