GündemEğitimTürkiye Gündemi

Gürbüz Şahin “Hak Ve Hukuksuzluk Artıyor”

Gürbüz Şahin “Hak Ve Hukuksuzluk Artıyor”

 

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahinden eğitim emekçileri basın açıklaması, Şahin ;’’ Eğitim emekçilerine yönelik şiddetin, mobingin, sürgünün, haksız hukuksuz uygulamaların artarak devam ettiği günleri yaşıyoruz’’dedi.

 

Şahin açıklamasında; ‘’ Hukukun en temel kurallarının hiçe sayılarak, icat edilen suçlamalar sonucu verilen cezalar günlük yaşamın normali olmuş durumdadır. Siyasetin, parti il ve ilçe yöneticilerinin, kamu kurumları üzerinde baskı kurarak bu kurumları olumsuz etkilediği kamuoyunun ortak fikridir.

Eğitim-öğretim faaliyetlerini bin bir zorlukla mücadele ederek sürdürmeye çalışan biz öğretmenler, yoksulluk sınırının altında bir ücretle, toplum nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışılan mesleğimizle, olanaksızlıklar içinde, fiziki donanımı yetersiz, araç gereç ihtiyacı giderilmemiş binalarda hizmet vermeye çalışıyoruz.’’

 

‘’geleceğe hazırlama çalıştığımız çocuklar’’

 

Gürbüz Şahin: ‘’Eğitimin piyasacı bir akılla ele alındığı, kamunun olanaklarının sermayeye peşkeş çekildiği, özel okul sayılarının hızla arttığı, öğrencilerin ‘müşteri’ olarak görüldüğü eğitim anlayışına karşı; kamusal, parasız, anadilde, bilimsel, laik bir eğitim mücadelesi veriyoruz. Eğitimi en temel bir insan hakkı olarak görüyor, hızla yoksullaştırılan emekçilerin çocuklarının eğitime ulaşması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Isınma, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan öğrencilerimize umut olmaya, onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken öğretmenlik meslek onurunu, çocuklarımızın sevgiye, bilgiye, paylaşıma ihtiyaç duyan canlılar olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Biz öğretmenler uzun süre önce bıraktık takdir edilmeyi, övgü dolu sözler duymayı.  Öğretmen arkadaşımız Niyazi Asil Önal hakkında açılan soruşturmalar, verilen cezalar bu yaşadığımız sürecin bir örneği olmuştur’ ’dedi.

 

‘’Dileğimiz haksızlığa hukuksuzluğa son verilmesi’’

 

Gürbüz Şahin:’’ Arkadaşımız hakkında ilk olarak 2015 yılında bir takım odakların şikayeti üzerine soruşturma açılmış kınıma cezası verilmiştir. Bununla yetinilmeyerek aynı fiil için Sındırgı ilçesi Yüreğir köyüne sürgünü çıkarılmıştır. İl idare mahkemesine yapılan itiraz sonucu dava kazanılmış, mahkeme yapılan sürgünün hukuksuz olduğuna hükmetmiştir. Aradan yedi yıl geçmiş arkadaşımızın iki yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bir kez daha soruşturma açılmıştır. Hiçbir hakaret içermeyen paylaşımlardan hareketle arkadaşımıza kınama cezası verilmiştir. Aradan üç gün geçtikten sonra hizmetin gereği yer değişikliği yani sürgün cezası verilmiştir. Aynı fiilden ikinci kez cezalandırılan arkadaşımız bu kez de Savaştepe’ nin Sarıbeyler mahallesine sürgün edilmiştir. Bu verilen cezanın hukuksuzluğu bir tarafa, bu kararla Erdek Belediyesi’ n de çalışan eşi, 11. Sınıfta okuyan çocuğu, tansiyon ve şeker hastası olan işitme engelli annesi de cezalandırılmıştır. Verilen bu cezaların Erdek kamuoyu nezdinde haksızlığı ortadadır. Eğitim Sen bundan önce olduğu gibi haksız, hukuksuz uygulamaların karşısında durdu. Bundan sonrada duracaktır. İl İdare Mahkemesine dava açılmıştır. Dileğimiz mahkemenin vereceği karar bu haksızlığa, hukuksuzluğa son vermesidir’’dedi. Haber:Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu