GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Güvensiz Okul Ve Kırtasiye Malzemeleri İçin Teyakkuza Geçildi

Güvensiz Okul Ve Kırtasiye Malzemeleri İçin Teyakkuza Geçtiler

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken vatandaşların alışverişlerini güvenle yapması için okul ve kırtasiye malzemesi denetimleri için harekete geçtiler.

Bakanlık, tüketicilerin ürün satın alırken dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin de uyarıda bulundu. Buna göre, dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıraladılar:

– Öncelikle satın alınan her ürünün ambalajı dikkatle incelenmeliler. Yaşanan kazaların birçoğu yanlış veya hatalı kullanımdan kaynaklanıyorlar.

– Kırtasiye ürününü seçerken üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih etmeliler. Markası ve modeli belli olmayan, üzerinde Türkçe uyarılar bulunmayan ürünler satın alınmalılar.

– Oyuncak şeklinde veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalılar. Bu kapsamda, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar dikkate almalılar.

– Boya malzemeleri, oyuncak görünümlü birtakım silgilerde, kalemtıraşlarda, oyun hamurlarında, parmak boyalarında CE işaretinin bulunup bulunmadığı kontrol etmeliler.

Tüketiciler bu ürünleri satın alırken etiketlerinde yer alan bilgiler çerçevesinde satın alma kararını vermeliler.

Satın aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketiciler, ayrıca Alo 175 Tüketici Hattı’ndan ve web sayfası üzerinden Bakanlığa ulaşabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu