GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberler

Güzel Sanatlar Lisesi Sergi Ve Konser Programı Düzenledi

Güzel Sanatlar Lisesi Sergi Ve Konser Programı Düzenledi

 

TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi resim sergisi ve konser programı yaptı. Avlu Kongre ve Sergi Salonunda yapılan programda öğrencilerin BİGEP kapsamındaki resim çalışmalarına yer verildi.

Balıkesir görünümleri insan ve mekân konulu çalışma ile ayrıca dikkat çeken resimler arasında yer aldı. Karma sergi ile gençlerin yaptığı resimlerle birlikte akşam saatlerinde ise müzik bölümü öğrencileri konser verdi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve Okul Müdürü Ömer Aydın, il Kültür Müdürlüğünden Numan Özel katıldı.

KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Güzide Avşar, “20 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdiğimiz. Balıkesir’de 2021 2022 eğitim öğretim döneminde okulumuz öğrencilerinin yaptığı karma resim sergisini açtık. Katılım çok güzeldi, sergide resimleri seyredenler estetiksel zevk duyduklarını belirtti. Çok memnun kaldılar” Dedi.

SERGİDE BİRÇOK TÜRDEN RESİM VAR

TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Şevket Karaoğul, “her sene olduğu gibi bu sene de olan yılsonu sergimizi sergiledik, bu sergimizde 10. Sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün öğrencilerimizden örnekler yer alıyor. Burada okulumuzun temel derslerinden birisi olan desen çalışmalarımız, imgesel çalışmalarımız, grafik ve baskı çalışmalarımız, iki boyutlu sanat atölyesinde boya tekniklerini öğrettiğimiz foto realist, natürmort, portreler yer alıyor. Onun dışında ebru ve 10. Sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu, sulu boya, pastel, yağlıboya çalışmalarından yer alıyor. Yine Grafik bölümümüzün içerisinde yer alan baskı tekniklerinden resimler, 3 boyutlu olarak heykel, modelaj, rölyef, enstalasyon, gibi birçok işler içinden seçilmiş olan bir sergi burada gördüğünüz.”şeklinde konuştu.

Balıkesir’deki Simalar Resmedildi

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Şevket Karaoğul konuşmasının devamında “Okulumuzda geleneksel olarak uyguladığımız, 16 yıldır olan bir Balıkesir görünümleri yarışması var bu yarışma okulumuzun 10, 11, 12. Sınıflar arasında düzenlenen bir yarışma. Bu yarışmaya yeni bir konsept dahil ettik ‘insan ve mekan’ ismini verdik bu konsepte. Burada Balıkesir’e değer katmış Balıkesir için uğraşmış en azından Balıkesir’e katkısı olan ve öğrencilerimizin değerli buldukları tanınmış siluetleri, simaları ve yeri mekan olarak konu edinmelerini istedik. Ve onlar içerisinden bir değerlendirme yapıp bir derecelendirme yaptık, hediyelerini verdik. Ve hatta resmedilen insanlardan bazıları bu sergiye dâhil oldu ve onlarda ödülleri öğrencilerimize takdim ettiler” Dedi. Haber:  Muhammed Can Akyürek

Dsc 0099 Dsc 0102 Dsc 0108 Dsc 0109 Dsc 0111 Dsc 0113 Dsc 0124 Dsc 0127 Dsc 0133 Dsc 0143 Dsc 0149

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu