Köşe Yazıları

GÜZELLİKTE DOLGU UYGULAMASI NEDİR VE HANGİ AMAÇLAR İÇİN UYGULANIR?

Değerli okurlar, bu yazımda sizlere gençleşme amaçlı kullandığımız ve hastalarımızın bana sıklıkla sorduğu  “dolgu  uygulamalarından” bahsedeceğim.

Hyaluronik asit içeren dolgu enjeksiyonları son zamanlarda hastalarımızın en çok merak ettikleri, uygulatmak istedikleri ve en sık uyguladığımız işlemlerden biri.  Uygulamadaki amacımız yaşla beraber oluşan kırışıklıkların, sivilce izlerinin  ortadan kaldırılması,   bunun dışında  yüzün şekillendirilmesi ve   zaman içerisinde gerçekleşen yüz ovali  kaybının düzeltilmesidir.

Hyaluronik asit normalde vücudumuzda da bulunan bir maddedir. Bu nedenle uygulamalarda hem daha güvenli olması hem de gerekli olduğu takdirde eritilebilmesi nedeniyle hyaluronik asit dolguları tercih ediyoruz.

Dolgu enjeksiyonunu en sık yüz bölgesinde kullanıyoruz.  Yüzde en sık  kullandığımız bölgeler  dudak bölgesi, nazolabial oluklar (burun kenarından ağız kenarına inen çizgiler), ağız kenarı çizgileri, dudak üst kısmında oluşan sigara çizgileri, gözaltı oluğu  ve elmacık kemiği bölgesidir. Bunun dışında şakak bölgesindeki çukurlaşmanın düzeltilmesi, kaşların kaldırılması, burun kontürünün düzeltilmesi  ve  çene hattının düzeltilmesinde de kullanılmaktadır.

İşlem uygulaması güvenilir ellerde 15-30 dakika arasında sürmektedir.  İşlem sonrası kişi sosyal yaşamına devam edebilir.  İşlem sonrası kızarıklık ve morluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir.   Hyaluronik asit  bazlı dolguların kalıcılığı yaklaşık 4- 18 ay arasında değişmektedir. Bu süre dolgu maddesinin  içerdiği hyaluronik asit yoğunluğuna ve kişide uygulanan bölgeye göre değişir.  Hyaluronik asit dokuyla uyumlu bir madde olduğu için belirtilen  süreler içerisinde kendiliğinden eriyecektir.  Eğer kişi sonuçtan memnun kalmazsa eritebilme imkanı vardır.

Dolgu yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

 

Dolgu yaptırmak isteyen kişilerin  ilk dikkat edilmesi gereken şey uygulamayı mutlaka bu konuyu bilen Dermatoloji ya da Plastik cerrahi uzman hekimlere yaptırmaları gerekir.  Kuaför salonları, güzellik salonlarında bu işlem kesin olarak uygulanmamalıdır.  Kendini  uzman doktor olarak tanıtan kişilere itibar edilmemelidir. Kişinin gerçekten dolguya ihtiyacı olup olmadığı değerlendirilerek, hastanın ihtiyacı ve beklentisi belirlenmelidir. Dolgu maddesine karşı bilinen alerjisi olanlar, gebeler, bağ dokusu hastalığı olanlarda dolgu uygulaması kesin olarak yapılmamalıdır.

Sevgili okurlar; en önemli nokta hyaluronik asit dolgu uygulaması ile bir yandan gençleşirken aynı zamanda doğal görünmeyi sağlamak tek amaç olmalıdır.  Bu nedenle ben her zamanki gibi “Derinizi Dermatologlara emanet ediniz” diyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu