GündemTürkiye Gündemi

Hac ön kayıtları uzadı! İşte Belirtilen O Tarih

Hac ön kayıtları uzadı! İşte Belirtilen O Tarih

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu sene hacca 150 bin vatandaşımız başvuru yaptı. 2,2 milyon vatandaşımızın başvurusu e-Devlet üzerinden yenilendi. Kura çekme tarihini çarşamba günü belirleyeceğiz” dedi.

 

TRT Haber’e değerlendirmelerde bulunan Erbaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hac vazifesi

2020 yılında kurası çıkmış olanlar bu hac döneminde bir daha kuraya girmeden hacca gidebilecekler. 37 bin 770 kişilik kısmı gidebildi. Bır kısmı 65 yaş sınırına takıldığı için gidemedi. Şimdi 65 yaş sınırı kaldırıldı. Aşılarını yaptırmış olanlar bu sene hac görevini yapabilecekler.

150 bin vatandaşımız başvuru yaptı. 2,2 milyon vatandaşımızın başvurusu e-Devlet üzerinden yenilendi. Bu sene 83 bin 430 vatandaşımızı hacca götüreceğiz.

 

Başvurular nasıl yapılacak?

Önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıtlarını biz yeniledik. Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibarıyla e-Devlet’ten kayıt yaptırdılar.

 

“Son başvuruyu 31 Ocak’a kadar uzattık”

26 Ocak’ta bitmesi planlanan başvuru sürecini, gelen taleplerin fazla olması üzerine ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak’a kadar uzattık.

Çarşamba günü bakanlıklar arası hac ve umre kurulumuzu topluyoruz. Hac ile ilgili konularımızı konuşup kura tarihini belirleyeceğiz.  Tamamen bize özgü bir kura sistemi yürütüyoruz. En adil sistem olarak biz kat sayılı kura sistemini uyguluyoruz.

 

“10 yıl önce kaydolan 100 kere kuraya giriyor”

Bu sene kaydolan kişi 1 kere kuraya girecek. Kendisiyle çarpıyoruz. Geçen yıl kaydolan 2 yıl olduğu için 4 kere kuraya giriyor. 3 yıl önce kaydolan 9 kez, 10 yıl önce kaydolmuş vatandaşlarımız bu sene 100 kere kuraya giriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu