Hacıların Şeytan Taşlama Süreci Yağmurla Buluştu
Hacılar, Cemerat'ta şiddetli yağmur altında şeytan taşlamayı sürdürdü, dualarını yağmura rağmen eksik etmedi

Hacıların Şeytan Taşlama Süreci Yağmurla Buluştu
Hacılar, Cemerat’ta şiddetli yağmur altında şeytan taşlamayı sürdürdü, dualarını yağmura rağmen eksik etmedi
Müslümanlar, kutsal topraklara gelerek hacı olmanın mutluluğunu yaşıyor. Arafat ve Müzdelife’de Kurban Bayramı öncesinde vakfe görevlerini yerine getiren hacılar, ardından Cemerat’a geçerek “büyük şeytan” olarak bilinen “Akabe cemresi”ne 7 taş attılar. Daha sonra Kabe’de ziyaret tavafı ve sa’y ibadetlerini gerçekleştirdiler.
🌧️ 40 derecenin üzerinde sıcaklığın etkili olduğu Mekke’de hacılar sağanakla serinledi https://t.co/8PqHxR9jBd pic.twitter.com/i4oYSrxS67
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) June 17, 2024
Kurbanlarını kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olan Müslümanlar, bayramın ikinci gününde şeytan taşlama ritüelini sürdürdüler. Hacılar, Cemerat bölgesine gruplar halinde giderek, Müzdelife ve Arafat bölgelerinden topladıkları taşları “küçük, orta ve büyük şeytan”a sırayla attılar. Şeytan taşlaması, bayramın üçüncü gününde de devam etti.
Ancak bu ritüel sırasında Cemerat’a ulaşan hacılar, ikindi vakti başlayan kısa süreli yağışla karşılaştılar. Yaklaşık 15 dakika süren yağış, sıcak havadan bunalan hacılar için geçici de olsa bir serinlik sağladı.
Hacılar Kutsal Görevlerini Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyor
AA