GündemTürkiye Gündemi

Haftaya 60-65 Yaş Grubunun Aşılarına Başlanacak

Sıra 60-65 Yaş Grubunun Aşılarında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 15 günde birçok ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış görüldüğünü belirterek, “Sonuçlar henüz hastanelere fazla yansımaya başlamadı” dedi.

TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA

Koca, video konferans yöntemiyle katılarak başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Koca açıklamasına, “Kovid-19 salgını sebebiyle bir kez daha huzurlarınızdayım. Bildiğiniz gibi kontrollü normalleşme dönemindeyiz. İlk iki haftamızı geride bıraktık. Şüphesiz, bu kısa zaman içinde büyük sonuçlar almayı beklemiyorduk. İşin tabiatı da budur.” ifadeleriyle başladı.

 “MESAJLARIMIZI DİKKATLE TAKİP EDELİM”

Koca sonuçların zamanla alındığına, salgının ise kısa sürelerde tırmanışa geçebildiğine dikkati çekti. Bu sebeple bir uyarıda bulunmak istediğini belirten Bakan Koca, “Gün gün verdiğiniz bir mücadele ve yaşadığınız mahrumiyetler sonucunda kazandıklarınızı kaybetmeyin” dedi. Koca, 65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlandığını belirterek, “Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanıyor. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu