GündemDünyadan HaberlerEğitim

Halk Eğitim’den Yılsonu Sergisi

Halk Eğitim’den Yılsonu Sergisi

 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Projesi ile Halk Eğitimlerin yıl sonu sergisi gerçekleşti. Proje finali dün Avlu’da yapıldı.19 İlçe’nin Halk Eğitim Merkezlerindeki faaliyetlerin sunulduğu sergide yapılan yarışma, etkinlik, atölye çalışmaları sergilendi. Geçmişten günümüze kültürel kıyafetler Defilesi sunuldu.

 

Dsc 0097

 

97 Bin Kursiyer Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetine Katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Haziran ayının ilk haftası kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftasında konuştu. Müdür Tatlı mesleki becerinin geliştirilmesi, sanat, spor ve kültürel etkinliklere katılım sağlanması adına yapılan eğitim alanı çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizle bugüne dek 97 bin kişi hayat boyu öğrenme faaliyetine katıldı” dedi. Sıfır atık temelli faaliyetlerin önde olduğunun altını çizen Müdür Tatlı, çevre ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalara değindi.

 

Dsc 0099

 

Mesleki ve Teknik Alanda 2 Bin 158 Kurs Açıldı

Balıkesir’de Mesleki ve Teknik alanda 2 bin 158 kurs açıldı. Kurslara katılan 12 bin 723 kişi erkek ,25bin 454 kadın oldu. Toplamda 38 bin 177 kursiyer faaliyetlere katılım sağladı. Sosyal ve kültürel kurslar kapsamında ise 2 bin 770 kurs açıldı. Hayat Boyu Öğrenmede okuma yazma öğrenme konusunda sayı aranmaksızın kurslar düzenlenmeye devam ediyor.

 

Dsc 0093

 

“Hayat Boyu Öğrenme İle Hertürlü Eğitim İmkanı Sağlanıyor”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yıl sonu sergisinin hayırlı olmasını diledi. Halk Eğitim yaygın eğitim modeli. Özellikle kadınların yoğun olarak katıldığı ancak el işi göz nuru değil daha pek çok alanda yenilikçi olarak ta eğitimlerin verildiği tecrübe edindiği yerler. Hayat Boyu Öğrenmede buradan kaynaklanıyor. Öğrenmenin yaşı yok .Her türlü imkan sağlanıyor. Modülleri açtığımızda biz bile şaşırdık. Okuma yazmadan tutun günümüz teknolojisine her türlü konuda eğitimler açılıyor.

 

Dsc 0136

 

El İşi Becerileri Kişinin Kendisine Yaptığı Bir Yatırım

Vali Hasan Şıldak toplumun ihtiyaçlarının görünür hale gelmesi adına yapılabilecek çalışmalara dikkat çekti. Bu konulara da ağırlık verilmesini önemli bulduğunu söyledi. Turizm konusunda da pek çok kişi para kazanacak. Geleneksel el sanatlarının geliştirilip el işiyle piyasaya sunulması ve ticarete dönüşmesi için çalışmalara ihtiyaç var dedi. Her Halk Eğitim kurslarında dolu dolu çalışmalar gördük diyen Vali Şıldak öğretici ve idarecilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. El işi becerilerinin ekonomik olarak ta kişinin kendisine bir yatırım olduğunu söyledi.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

Dsc 0143

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu