GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“Halkın 16 Milyar Lirası Yandaşa Aktarıldı”

“Halkın 16 Milyar Lirası Yandaşa Aktarıldı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın,  “AK Parti Hükümetinin Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle vatandaşın parasını yandaşa aktarıldığı gerçeği ile karşı karşıyayız. ”dedi.

 “2 MİLYAR 186 MİLYON 895 BİN 114 DOLAR AKTARILMIŞ ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Kurtköy-Akyazı Kesimi projesi ile Kınalı-Odayeri Kesimi projesinde, iktidara yakınlığıyla bilinen firmalara “ek maliyet artışlarıyla” toplamda 2 milyar 186 milyon 895 bin 114 dolar aktarılmış” dedi.

 “HALKIN PARASIYLA ÖDEME YAPILDI “

Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Ek maliyet artışı denilerek öngörülememiş ya da öngörülmek istenmemiş maliyetler için yandaş firmalara halkın parasıyla fazladan ödeme yapıldı.  Hazine’nin resmi raporlarına yansıyan verilere göre Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Kurtköy-Akyazı Kesimi projesi ile Kınalı-Odayeri Kesimi projesinde, iktidara yakınlığıyla bilinen firmalara “ek maliyet artışlarıyla” toplamda 2 milyar 186 milyon 895 bin 114 dolar aktarıldı.” dedi. Ahmet Akın, “Yani bugünkü kura göre vatandaşın 16 milyar lirası yandaş iki firmaya aktarılmış. Bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi gerekirken kimse elini taşın altına koymuyor. Çünkü alan da veren de bu duruma razı!” diye konuştu.

 “EN MALİYETLİ OTOYOL PROJESİ ”

Türkiye’nin en maliyetli otoyol projesi olma özelliği taşıyan Kuzey Marmara Otoyolu Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projesi olduğunu iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yüzde 20’nin üzerindeki maliyet artışlarına onayı Cumhurbaşkanlığı verdiğini söyledi. “Kurtköy-Akyazı Kesimi projesinde yüzde 65,5; Kınalı-Odayeri Kesimi projesinde de yüzde 55,3 oranında ek maliyet artışı gerçekleşmiştir” diyerek şöyle devam etti:

 “ONAY CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLDİ”

“Yani onay, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilmiştir. Üstelik, Cumhurbaşkanlığı onayıyla firmalara ödenecek paralar için kamuoyuna herhangi bir duyuru da yapılmamıştır. Yine şeffaflık unutulmuş, unutturulmuş yok sayılmıştır. Yap İşlet Devret modeli, Kamu Özel İşbirliği modeli ne yazık ki AKP hükümetleri döneminde halkın parasını yandaşlara aktarmanın bir yöntemi haline dönüştürülmüştür.  Bu yönetim anlayışı halkımızı daha çok fakirleştirmekte ülke kaynaklarını da eşit, adil ve hakça dağıtılmasına engel olmaktadır.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu