GündemÇocukçaEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Halkın Yönü Güney’den Yana

Halkın Yönü Güney’den Yana

 

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ilçede sosyal belediyeciliğin zirvesinde. Başkan Güney her gün belediye ya ait Kültür Merkezi adıyla oluşturulan kafelerde halkı dinliyor. Başkan Güney Belediyede makamının kapılarını açık tutuyor. Güney vatandaşlara “Bu makam sizlerin” diyerek isteklerini dinliyor yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor.

 

2 18

Her Gün Vatandaşa Merhaba Diyor

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney Atatürk parkı içinde bulunan lokal içerisinde gerekli düzenlemeleri yapıp projelendirdi ve modern bir Kitap Kafe’ye çevirdi. Bununla birlikte park içindeki kafeler Susurluk halkının büyük bir beğenisini kazandı. Kültür Merkezi adıyla 7’den 70’e hizmet veren park içinde her gün Başkan Nurettin Güney’de halkla buluşuyor.

 

5 3

Halkın Başkana Olan İlgisi Dikkat Çekiyor

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ilçede kadın, erkek, gençler ve çocuklara yönelik faaliyetler yürütüyor. MERHABA Ekibinin bizzat takip ettiği halk buluşmalarında halkın Başkan Güney’e olan ilgisi dikkat çekti. Belediye tüm olanaklarını halk için seferber ederken çocuklar ve gençlere yönelik kurslar düzenleyen belediye eğlenerek öğrenmenin kapılarını da araladı.

 

4 3

Vatandaşlar Memnun

Susurluk ta vatandaşların isteği ile oluşturulan kafelerde uygun fiyatla sunulan yiyecek ve içeceklerin yanında, kafede gün yapan kadınlar, kendi yaptıkları malzemelerle burayı kullanarak sohbet edip Susurluk’ta yaşamanın keyfini yaşadıklarını söylüyor. Kurslarda eğitim alanlar el işi becerilerini yaptıkları ürünlere yansıtırken, gençlere yönelik kurslarda; el beceri ile bağlama, keman ve benzeri öğrenimler

 

3 16

Yaylabayır mahallesindeki kadınlar sinema keyfi yaşadı

Susurluk’ta kadınların istekleri çerçevesinde sinema keyfi yaşatan Susurluk Belediyesi sanat ve kültür faaliyeti olarak’ ta kadınları dinliyor. Geçtiğimiz hafta ‘Buğday Tanesi” filmini izleyen kadınlar sinema dönüşü başkanın çayını içti. Makamında kadınları ağılayan Başkan Güney onlarla birlikte

 

6 4

Kitap Kafe Öğrenme ve Çalışma Mekanı Oldu

Susurluk Kitap Evinde kitap okuduğu esnada Kitap Kafe hakkında Merhaba ekibi olarak soru sorduğumuz 54 yaşındaki Gülseren Kılıç , “Ben buraya mest oluyorum. Burayı değeri insanları dinlemek ve kitap okumak için kullanıyorum. Burada farklı faaliyetler oluyor ve bunları çok beğeniyorum. Burası kuru bir kütüphane değil. Benim yaşım geldi geçti ama hala öğreniyorum ”dedi.

 

2313 1

Motive eden Kitap Kafe’de Çalımak Keyifli

18 Yaşında sınavlara hazırlanan Gizem Koçyiğit ise “Kitap kafe açıldığı günden buyana burayı kullanıyorum. Burası beni motive ediyor. Evde çalışmak istemiyorum çünkü yalnızım. Burada çalışanları gördükçe bende çalışmalıyım diyerek motive oluyorum. O nedenle benim için çok faydalı burası. Dershaneye başladım. Çalışma saatlerimi burada değerlendiriyorum. Dışarıda çay kahve içiliyor ve sohbet yeri ancak burası tamamen sessiz ve ders çalışmak için güzel.12.sınıf öğrencisiyim ve bizler için bu yerler önem taşıyor. Burayı bize kazandıran Başkanımız Nurettin Güney’e teşekkür ediyorum.”

Susurluk halkı için yaptıkları çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Nurettin Güney Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ felsefesinden yola çıkarak kültür ve eğitim alanında çocuklara ve gençlere yeni olanaklar sağlamayı sürdürdüklerini söyledi. Susurluk Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Salı ise; Modern tasarımla düzenlenen Kültür Merkezinde  Kitap Kafe’nin ve park içerisindeki kafelerin Susurluklu 7’den 70’e halkın kullanımına sunulduğunu ve kullanılmasıyla birlikte memnuniyet yaşandığını belirtti.

 

1 45

Başkan Güney Öğrencileri Hayaline Kavuşturdu

Susurluk Belediyesi’nin organize ettiği kurslar arasında olan bağlama kursu öğrencisi Hayri Baldağ “bağlama merakım hep içimde oldu. Belediye Başkanımız Nurettin Güney sayesinde içimdeki bu meraka ve hayalime kavuştum. Susurluk Kent Konseyi veriyor bu hizmeti bize. Kendi adıma çok mutluyum. Başkanımız Nurettin Güney’e teşekkür ediyorum. Küçüklüğümden bu yana bağlama çalmayı istiyordum. Duydunca çok sevindim ve şuan çalabiliyorum. Hayalime kavuştum” dedi.

Muhammed Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu