GündemÖzel Haberler

HAMSİYE RAKİP ÇIKTI

Denizde av sezonunu açılmasıyla birlikte balıkçı tezgahları şenlendi. Balıkesir’de sezonun ilk günlerinde vatandaşlar balığa yoğun ilgi gösterdi. Balık halinde ise her dönem sevilerek yenen hamsiye rakip çıktı. Balık fiyatları ve tezgahlardaki son durum haberimizde…

Av yasağı bitti. Balıkseverler balık tezgahlarına akın etti. Omega 3 deposu, lezzetli balıklar tezgahta yerini alırken sardalya hamsiye rakip oldu. Mezgit 25 liradan satılırken, Hamsı ve Sardalya ise 15 liradan satışa çıktı. “Vira Bismillah” deyip denizden rızkını çıkaran Balıkçılar ise balık satışlarını değerlendirdiler. Balıkesir de av yasağının bitmesinin ardından Balıkseverler balıkçı tezgâhlara akın etti. Şehrin değişik noktalarında açılan tezgahlara gelen sezonun ilk yağlı balıklarından sardalyaya rağbet gösterdiler.

“İLK BALIKLAR TEZGAHI ŞENLENDİRDİ”

Denizde av sezonunun başlamasıyla birlikte en çok sardalya ve hamsiye rağbet gösterildiğini belirten Balıkçı Hayri Atıcı, “Av sezonunun açılmasıyla birlikte en çok tezgâhlarımızda hamsi ve sardalya tercih ediliyor. Fiyatları da 15 lira. Balıklar ise şu anda Ege Bölgesi’nden Çanakkale taraflarından geliyor. Henüz Marmara Bölgesinden balık gelmiyor. Şimdilik alışma evreleri. Birkaç güne kadar hem fiyatlar normalleşir hem de daha fazla balık gelir” dedi.

“SEZON AÇILDI ZAM YOK”

Yeni sezonda da geçtiğimiz sezondaki gibi fiyatlarla satış yapacaklarını söyleyen Balıkçı Hayri Atıcı, “Av sezonunu yeni açılmasına rağmen satışlarımız enflasyon rakamlarının altında. Mevsimin ilk balıkları normalde pahalı olur. Ama geçen yılki fiyatlarla başladık. Hamsi 15 TL, Sardalya 15 TL, İstavrit 20 TL, Mezgit 25 TL. İlerleyen zamanlarda fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“BALIKESİRLİNİN TERCİHİ SARDALYA VE HAMSİ”

Balıkesir’de vatandaşların genellikle hamsi ve sardalyayı tercih ettiklerini söyleyen Balıkçı Mehmet Gün, “Denizlerde av sezonu 1 Eylül itibariyle açıldı. Bu sene Balıkesirli 7,5 ay boyunca balık yiyebilecek. Şu anda şehrimizde en çok hamsi ve sardalya tercih ediliyor. Hem ekonomik hem de damak tadına en uygun balıklar bunlar. Vatandaşlarımız ayrıca Çinakop’a da yoğun ilgi gösteriyorlar. Tezgahlarımızda şu anda taze hamsi, istavrit sardalye, çupra levrek mezgit ve mercan çeşitlerimiz bulunuyor”dedi.

VATANDAŞ NE DEDİ?

Haftada 6 kilo balık tükettiklerini belirten Ramazan Kozan, “Av sezonunu açılmasıyla birlikte sardalya ve hamsiyi tercih ediyoruz. Balık hem ucuz hem de lezzetli olduğu için biz balık tüketmeyi seviyoruz. Biz Balıkesir olarak damak tadına çok önem veririz. Balık eti ayrı kırmızı et ayrıdır. Bu yılki balık çeşitlerinden de fiyatlardan da çok memnunuz. Biz ailecek en çok sardalya tüketmeyi seviyoruz” ifadelerini kullandı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu