Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Harbiye İçin Tiyatro Vakti

Harbiye İçin Tiyatro Vakti! İBB Şehir Tiyatroları’nın buluşturacağı Açık Hava Yaz Oyunları, Haziran ayı biletleri satışa çıkıyor.

 

Harbiye İçin Tiyatro Vakti

Harbiye İçin Tiyatro Vakti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 

Haziran ayında sanatseverleri en beğenilen oyunlarından Tartuffe ve Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi ile buluşturuyor.

Tartuffe, Orhan Veli Kanık’n çevirdiği ve Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyundur. 9, 10 Haziran tarihlerinde 21.00’de sahnelenmeye hazırlanmaktadır. Ayrıca Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi; 11 Haziran tarihinde 21.00’de sahnelenmeye hazırlanmaktadır.

“Açık Hava Yaz Oyunları” Ağustos ayında yeni oyunlarla Harbiye Cemil Topuzlu Açık hava Sahnesi’nde seyirciyle buluşmaya devam edecektir.

Harbiye İçin Tiyatro Vakti

TARTUFFE

Zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeyişi konu edinmiştir. Ayrıca evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile herkesin hayatını mahvedecektir. Bu eserde; inancı, aileyi, erkek-kadın farklılıklarını ve bugünümüzü gözler önüne serilmektedir. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisi ile şiirlerinden bestelenen şarkıları da eşlik etmektedir. Son olarak hayata dair bilmeceleri kahkahalarla selamlamaktadır.

Harbiye İçin Tiyatro Vakti

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN TUHAF HİKÂYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son demlerinde, Girit’teki yurtlarından sürgün edilen bir ailenin İstanbul’a Çanakkale’ye ve nihayet Ayvalık’a uzanan maceralı yolculuğu anlatmaktadır. Rüstem’in, Cemal’in ve hayatlarındaki diğer insanların kimi zaman gülünç kimi zaman hüzünlü ama sımsıcak hikâyelerini gözler önüne sermektedir.

Ayrıca Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği bu oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol almaktadır.Harbiye İçin Tiyatro Vakti
Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haberin derlemesinde murekkephaber'in katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu