GündemÖzel Haberler

Hasan Avcı: 15 Temmuz Kesinlikle ATATÜRK’E ALTERNATİF DEĞİLDİR

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Merhaba’ya yaptığı özel açıklamada, dezenfeksiyon çalışmalarına, pazaryeri değişikliğine, Algem üzerinden sosyal yardımlara ve 23 Nisan’da 15 Temmuz anıtında İstiklal Marşının okunmasına dair, muhalefetten gelen tepkileri değerlendirdi.

“15 TEMMUZ PAYİDARLIK SİMGESİDİR”

23 Nisan’da, 15 Temmuz anıtında İstiklal Marşının okunmasına dair, muhalefetten gelen tepkileri ‘hastalıklı zihniye’ olarak değerlendiren Başkan avcı “15 Temmuz kesinlikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alternatif değildir. Gazi Mustafa Atatürk’ün kurduğu, ilelebet payidar kalacaktır dediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalabilmesi için Türk milleti tarafından verilmiş bir destanın adıdır 15 Temmuz” dedi

“1636 NOKTADA SÜREKLİ DEZENFEKSİYON”

Altıeylül sınırları içinde belirlenen 1.636 noktada sürekli dezenfeksiyon çalışmaları yürütüldüğünü ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “İlk gün ki yoğunlukta olmasa da belli periyodlarla gerekli olan yerler dezenfekte ediliyor. Çevre ve insan sağlığını da dikkate alıyoruz. Dezenfeksiyon işlemi için kullanılan madde kimyasal içerikli olduğu için, bu nedenle çok fazla da kullanmak istemiyoruz” dedi.

“PAZARYERİNDE UYGUN DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ”

“Covid-19 salgını nedeni ile pazaryeri konusunda da bazı değişiklikler yapıldığını belirten Avcı, “Genel yönergede pazar yerindeki esnafın iki katından fazla vatandaşımızın Pazar yerinde olamayacağı belirtildi. Bu şartlar cumartesi pazarında sağlanamadığı için, Pazar esnafımıza Balpark’ın otopark olarak kullandığı Atatürk parkının olduğu yeri tahsis ettik. Önümüzdeki süreçte de belli bir süre burası kullanılacak” dedi.

“HASTALIKLI ZİHNİYETLER BİTMİYOR”

Bugüne kadar her konuda şeffaf olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Avcı, 23 Nisan’da ülke genelinde düzenlenen İstiklal Marşı okunması etkinliğini birçok belediyenin farklı noktada gerçekleştirdiğini işaret ederek “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde buna muhalefet de katıldı ve gerçekten çok güzel bir birliktelik oldu. Bizde, istiklal marşı etkinliğini, gece ay ve yıldız görüntüsü ile muhteşem bir görüntüye sahip olan 15 Temmuz anıtının orada bu programı düzenleyelim diye niyet ettik ama hastalıklı zihniyetlerin tepkisi ile karşılaştık” dedi.

“KUMPAS KURANLARLA MÜCADELE”

Türk milletinin bir parçası olmaktan ferdi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Avcı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun önderliğinde, Kurtuluş Savaşını biz hep beraber yaptık. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen Atatürk’ün bu sözünü yerine getiriyoruz. Türkiye Cumhuriyetine kumpas kuran, operasyon çekmeye çalışan, Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana her zaman var olan kısımla mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

YALNIZLARIN VE ÖKSÜZLERİN YANINDAYIZ

Ramazan süreci içerisinde ve covid-19 salgını sürecinde ALGEM olarak yapacakları önemli işler olduğunu belirten Avcı, “Ramazan-ı şerifte de yalnız yaşayan ihtiyaç sahiplerine, yaşlılarımıza sıcak yemek ulaştırmaya çalışıyoruz. 23 Nisan günü dolu kutlanamadığı için çocuklarımızın doğum günlerini kutluyoruz. Öksüz çocuklarımız bizim için çok önemli ve özellikle Altıeylül Belediyesi olarak onları yalnız bırakmamaya çalıştık. Bu süreçte de o çocuklarımızın doğum günlerini kutlamaya karar verdik ve onları güzel günlerinde yalnız bırakmayacağız dedik” şeklinde konuştu.

“YÜCEL YILMAZ BAŞKANA TEŞEKKÜRLER”

Belediye bünyesinde yer alan Almek kursları ile maske üretildiğini belirten Başkan Avcı, “bu zor süreçte vatandaşlarımıza çam sakızı çoban armağanı düşüncesiyle, vatandaşlarımızın evlerinde dikim makineleriyle maske üretmelerini sağlayarak onlara da destek olmak istedik. Yaklaşık 150 kişi müracaat etti bize ve maske üretimi yapmış olduk. Büyükşehir belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a Altıeylül belediyesi olarak teşekkür ediyoruz. Maske konusunda bizi yalnız bırakmadılar ve 30 bin civarında maske verdiler. Dezenfekte ihtiyacımızı da karşılıyorlar” dedi.

70 BİN MASKE DAĞITTIK

Altıeylül kent konseyi ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle muhtarlara, tüm pazaryerlerinde vatandaşlara maske dağıtıldığını ifade eden avcı, “muhtarlara ve pazaryerine gelen vatandaşlarımıza yaklaşık 70 bin maske dağıttık. Burada da doğru kullanım ve ihtiyaç noktasına dikkat ediyoruz. Sonuçta İpin ucunu kaçırırsak maske de ciddi bir maliyet bunun altından kalkamayacak hale gelebiliriz. Mesai yapan personelimize de haftalık ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK”

Özellikle bu süreçte sağlık çalışanlarına da destek vermeye çalıştıklarını belirten Avcı, “Altıeylül İlçe İl Müdürlüğümüz çok güzel çalışmalar yapıyor ve bizler de Altıeylül belediyesi olarak onlara destek veriyoruz. Bu süreçte Covid hastalığının tedavisinde en önemli etkenlerden biri olan yüz siperi konusunda Altıeylül milli eğitim müdürlüğümüzle beraber çalışarak 400 adet yüz siperi ürettik ve sağlık çalışanlarımıza teslim ettik, hastanemize ve çalışanlarımıza 4 bin adet uzun çizme galoşu teslim ettik. Muayene ederken doktorlarımız bu virüsü kapmasın düşüncesiyle enbütasyon kutusu yaptırdık. Koruma amaçlı gözlük temin ettik dedi.”

“CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BİZİ ÜZDÜ”

15 Temmuz anıtının şu anda bile ciddi sayıda ziyaretçi aldığını ifade eden Avcı, “Kendisini basın mensubu gösteren, ama yalan dolandan ibaret vatandaşlar var. O vatandaşları bu konuda kale almıyorum, cevap vermiyorum ama CHP grubunun açıklama yapması bizi açıklama yapmaya itti. 31 Mart’tan beri ayrı düştüğümüz yerler olsa bile birlik beraberlik içinde, açık, net ve şeffaf bir şekilde hareket ediyorduk. CHP grubunun bu açıklamayı yapması bizi üzdü” dedi.

“BİZ YAPTIK, BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Hiçbir belediyenin yaptığı etkinlik tehdit edilmemişken, Altıeylül Belediyesi’nin sırf bu anıtı yaptığı için tehdit edilmesinin dikkat çekici olduğunu ifade eden Avcı, “bunun 15 Temmuz’a karşı psikolojik sıkıntının bir parçası diye düşündük. Buradan şunu da samimi olarak söylüyorum, çok güzel bir anıt yapıldı ve Zekai Kafaoğlu’na bunun için teşekkür ediyorum. Biz de şu an orada düzenleme yaptık ve şu an orası ciddi açıdan ziyaret ediliyor. Kendi yaptığımız anıta elbette sahip çıkacağız. Türk milleti o gün kendi elleriyle tarihe geçmiştir. 15 Temmuzla ilgili tenkit yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir” dedi. Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu