Hasan Basri Çantay'ın Mirası Yaşatılıyor
Balıkesir’in milli mücadele kahramanlarından Hasan Basri Çantay’ın vefatının 60. yılında, onun anısını yaşatmaya yönelik önemli bir adım atıldı.

Hasan Basri Çantay’ın Mirası Yaşatılıyor
Türk düşünce dünyasının önemli isimlerinden olan Hasan Basri Çantay’ın fikirlerini yeni nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan “Hasan Basri Çantay’a Vefa” adlı kitabın lansmanı, Kepsut’ta gerçekleştirilen özel bir etkinlikle tanıtıldı.
Balıkesir’in Milli Mücadele kahramanlarından olan ve Türk düşünce dünyasına önemli katkılarda bulunan Hasan Basri Çantay’ın vefatının 60. yılında, Kepsut Belediyesi tarafından hazırlanan “Hasan Basri Çantay’a Vefa” kitabının lansmanı gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit’in editörlüğünde hazırlanan kitap, Çantay’ın fikirlerini, eserlerini ve Türkiye’ye olan katkılarını yeni nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Açılış Konuşmaları ve Plaket Töreni
Lansmanın açılış konuşmalarını Kepsut Kaymakamı Tarık Yerlikaya, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit yaptı. Konuşmalarında, Hasan Basri Çantay’ın Türk milletine olan katkıları ve onun fikirlerinin günümüzdeki önemine vurgu yapıldı. Lansman, Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit’e plaket takdim edilmesinin ardından kitap imza töreniyle sona erdi.

Katılımcılar ve Protokol
Kitap lansmanına Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Kepsut Kaymakamı Tarık Yerlikaya, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, ilçe protokol üyeleri ve İlahiyat Fakültesi akademisyenleri katıldı. Etkinlik, Kepsut Mehmet Karabey Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Haber Merkezi
İl Milli Eğitim Müdürü’nden Plevne İlkokulu’na Ziyaret