GündemÖzel HaberlerSiyaset

HASSASİYETİ KAYBETMEYELİM

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran Merhaba’ya yaptığı özel açıklamada Coronavirüs (COVİT-19) ile ilgili alınan tedbirleri ve gelişmeleri değerlendirdi.

Başaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile Sağlık Bakanlığı’nın aldığı erken tedbirler sayesinde, virüsün ülkeye girişinin geciktirildiğini, bundan sonrada alınan tedbirlere uyma konusunda, vatandaşların aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirterek, 17 yıllık iktidar döneminde yapılan sağlık yatırımların öneminin de bu gün her kes tarafından görüldüğünü belirtti.

YATIRIMLAR GÜÇLÜ KILIYOR

AK Parti’nin İktidar olduğu dönemde, sağlık alanı ile ilgili olarak çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Başaran “bu yatırımlar planlı, programlı, birbirinin üstüne tuğlaları koyarak gerçekleştirildi ve her yapılan, bir sonraki yapılacak olanın alt yapısını oluşturdu. Bu bina anlamında olsun, teçhizat anlamında olsun, yazılım anlamında olsun, hasta kontrolü olsun, hastalık kontrolü olsun, bu şekilde gerçekleştirildi. İşte bu gün bu yatırımların bizi ne kadar güçlü kıldığını hepimiz görüyoruz” dedi.

‘ŞEHİR HASTANESİ’ BİR DEVRİM

Geçmişte bir hastanın, bir günde 3 ayrı hastaneyi dolaşmak zorunda kaldığı olayları hatırlatan Başaran “bu gün artık ihtiyaç olduğunda uçak ambülans ile en uzak noktaya ulaşmak mümkün. Ama asıl önemlisi bir hastanın sağlık ocağına başvurmasından itibaren her türlü kaydın tutulması. Tahlillerinde ne çıkmış, ne ilaçlar verilmiş, Röntgen, MR görüntülerinin hepsi kayıt altında olduğu için hangi doktorun karşısına otursa vatandaşlık numarası girilir girilmez her ayrıntı doktorun ekranına yansıyor. Şehir hastaneleri ise tüm bu verilerin kategorize edilmesi ve organize edilmesi açısından bir devrim oldu” dedi.

Ekrem Başarannn

BALIKESİR’E 1.8 KATRİLYON

Şehir hastanelerinin hacmi, Sağlıkta yapılan devrimler sonucunda varılan noktayı gösterme açısından fiziki görüntü olarak önemlidir. Ancak asıl önemli olan tüm sistemin çok ciddi bir biçimde yenilenmesidir. Bakın mesela Bu 18 yıllık dönem için sadece Balıkesir’e sağlık alanında yapılan yatırım 1.8 katrilyondur. Bu oldukça ciddi bir rakam ama bu günlerde yaşananlara bakıldığında çok doğru olduğu ortada.

TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE

Başaran, Coronavirüsün yayılmaya başladığı ilk dönemde, vatandaşlarımızın verdiği güçlü refleksin mutlaka devam etmesi gerektiğini belirterek “Farkındalık noktasında bilinçli olmamız şart. Biz millet olarak olağanüstü durumlarda güçlü refleks verip, sonrasında biraz ilgi yoğunluğumuzu kaybedebiliyoruz. Bunun olmaması lazım. Çünkü amiyane tabiri ile turpun büyüğü daha heybede. Bakın İtalya ve İran bunu yaptı ve maalesef oralarda ciddi kayıplar yaşanıyor şu anda” dedi.

İLK TAARRUZU ÖNLEDİK

Şu anda çok doğru bir yerde ciddi tedbirler ile Coronavirüsün ilk taarruzunun önlendiğini ve bastırıldığını ifade eden Başaran, “şu anda evimizin kapısına dayanan bu pandemi ile hiç hassasiyet kaybetmeden, yetkililerimizin tavsiyelerine uyup, çok çok önemli bir işimiz olmadıkça evimizden ayrılmayalı ve temastan kaçınmalıyız. Başımıza bir hal gelirse de sağlık personelimizin teyakkuzda olduğu bilinci ile durumumuzu yetkililere bildirelim. Zira bu konuda bütün tedbirlerde alınmış durumda. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu