GündemEkonomi

Hastavuk’a SGK’dan Teşekkür Belgesi

Hastavuk’a SGK’dan Teşekkür Belgesi

Bursa, Ankara, Afyon-Emirdağ, Eskişehir-Sivrihisar, Balıkesir-Susurluk lokasyonlarında Tarım-Hayvancılık ve Gıda sektöründe faaliyet gösteren Hastavuk A.Ş. ilk kurulduğu günden bugüne yasal ve sosyal sorumluluklarını yerine getiriyor.

Hastavuk Mâlî ve İdari İşler Genel Müdürü Erdinç Pir, yaptığı açıklamada, “Bütün dünyayı saran ve ayrıca ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 pandemi sebebiyle, ülke şartlarının olumsuz etkilerini toplum olarak iliklerimize kadar hissettik. 2020 – 2021 döneminde ekonomik ve ayrıca psikolojik olarak zorlandığımız dönemde dahi, Hastavuk A.Ş. olarak ülkemizin, sektörümüzün, halkımızın ve çalışanlarımızın hep yanında durduk. Bütün imkânlarımızı seferber edip, büyük özverilerle mâlî ve yasal yükümlülüklerimizi aksatmadan yerine getirmekten asla geri durmadık. Bu zorlu şartlar altında devletimizin almış olduğu tedbirleri hayata geçirerek çalışanlarımızı ve ailelerini sağlıklı tutma hedefi ile ek tedbirler alarak; uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi sürekli çalışmayı ve ayrıca üretmeyi ilke edinen anlayışla bu süreci geçirmeyi hedeflemekteyiz.

Bu sebeple sektörümüzün de bize tanıdığı imkanlarla, ülkemize daha fazla ekonomik değer oluşturmak ve yük olmamak için, firma içerisinde üretim haricindeki bölümlerde uygulama şansımız olmasına rağmen, kısa çalışma ve nakdî ücret desteği gibi imkanlardan faydalanmak yerine, vergi – SGK gibi mâlî yükümlülüklerimizi tam gerçekleştirdik ve ayrıca direkt ya da dolaylı da olsa tedarikçilerimizi de bu yönde telkin ettik. Toplumumuzu ve ekonomimizi büyük ölçüde etkileyen unsur olarak, aksi yönde hareket ederek istihdama katkıyı artırmak üzere yeni personeller işe aldık ve halen devam etmekteyiz. Bütün bu süreç içerisinde, kurum kültürü ve prensiplerini tam olarak uygulayan İnsan Kaynakları ve Mâlî İşler departmanlarımız da ki birçok arkadaşımızın çalışmaları Bursa ilinde mâlî ve ayrıca yasal yükümlülüklerini yerine getiren ilk 10 firma arasında bulunmamızı sağlamıştır’ dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ

Çalışanlarının SGK primlerini pandemi dönemi dahil aksatmadan zamanında ve düzenli ödeyen Bursa’nın 10 firmasına SGK Bursa İl Müdürlüğünden teşekkür belgesi verdiler. SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Nihat Kaya, ayrıca Hastavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer’e teşekkür belgesini takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müjdat Sezer, “Yüksek istihdam oranına sahip ve düzenli prim ödeyen işverenlerin, gelişmiş ekonomilerin olmazsa olmazı olduğu belirterek, “Hastavuk var olan finansal gücünü ve piyasadaki güvenini bir kez daha göstermiş ve ayrıca yerini sağlamlaştırmıştır” dedi.

Sezer, “Piyasada güven veren bir firma olarak yükümlülüklerimizi, sorumluluklarımızı bilen bir firma olduk hep. Bunun görülmesi ve takdir edilmesi onur vericidir. Bizler 2100 kişiyi geçkin bir kadro ile gece gündüz demeden ülkemizin üretimine, ihracatına ve ayrıca istihdamına katkı sağlıyor, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diyerek teşekkür belgesini teslim aldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu