Görüntülü Haberler

Hattat Mustafa Antika’nın Eserleri Balıkesirlilerle Buluştu

Hattat Mustafa Antika’nın Eserleri Balıkesirlilerle Buluştu

Devlet Sanatkârı Hattat Mustafa Antika’nın eserlerinden oluşan Keşkül 8-40 Nesih Besmele Sergisi; Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Birlik Vakfı organizasyonunda Balıkesirli sanatseverlerle buluşturuldu. Meydan Sanat Merkezi’nde bulunan sergi, ayrıca 3 Temmuz Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi ve Birlik Vakfı Balıkesir Şubesi organizasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Hüsnü Hat Sanatkârı Mustafa Antika’nın eserlerinden oluşan Keşkül 8-40 Nesih Besmele Sergisi’nin ayrıca açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canpolat “İnancımız ve kültürel değerlerimizin levhalara yansıması güzel bir hadise. Bu etkinliğe vesile olması hasebiyle, öncelikle değerli hocamız Mustafa Antika’ya şükranlarımızı arz ediyoruz. Başkanımız Yücel Yılmaz; kentimizde kültürel değerlere, sanata ve ayrıca etkinliklere büyük önem veriyor. Gelişmişlik sanatla daha güzel ve sağlıklı olur katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

50 ESER

Eserlerini, Balıkesir’de sergilemekten mutluluk duyduğunu belirten Hüsnü Hat Sanatkârı Mustafa Antika “Açtığımız sergide, Nesih Besmele’nin 100 farklı istifinden seçtiğim 50 eser bulunuyorlar. Hat sanatında Nesih’in Celi yazısı olarak kullanmaya gayret ettik. Aynalı Müsenna’nın, haricinde dört cigertli bir müsennayla hat sanatına katkıda bulunuyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Sergimize katılan ve ayrıca gerçekleşmesine vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hat sanatının oldukça değerli olduğunu söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz “Böyle güzel bir sergide bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hattat Mustafa Antika hocamızın emeğine sağlık. Bu güzel sanata gönül veren ve ayrıca yeni ustalar yetiştiren hocamıza uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Açılışa; Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Birlik Vakfı Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Akyan ve ayrıca sanatseverler katıldılar.

Sergi, Büyükşehir Belediyesi Meydan Sanat Merkezi’nde ayıca 3 Temmuz Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu