GündemÖzel Haberler

“HAVA SOĞUMADI BALIK YOK”

Balıkçı Tarık Kurban havaların soğumaması nedeniyle balıkların az olduğunu ve fiyatların yükseldiğini söyledi. Balıkesirlilerin ise Sardalya ve hamsiden vazgeçmediğini söyleyen Kurban, fiyatların 15 liradan başladığını dile getirdi.

Tarık Kurban,”Ben 15 seneden beri balıkçılık yapıyorum. Geçen seneye oranla bu sene satışlar düşük. Palamut’un tanesi 40-50lira arasında değişiyor. Bunu havalar etkiledi. Havalar hala sıcak. Havanın sıcaklığından deniz de soğumadı hava da soğumadı. Satışlar bozuk. Sardalya ve hamsi var. Sardalya’nın da mevsimi bitti. Bu sene hamsi çok fazla. Çinekop bile 40 lira. Havalar soğursa balık olur ama gidişat kötü gibi duruyor” dedi.

“SATIŞLAR ÇOK DÜŞTÜ”

Satışların düşük olduğunu söyleyen Balıkçı Tarık Kurban “Bu sene en çok hamsi ve sardalya satılıyor. Hamsinin kilosu 20 TL, Sardalyanın kilosu 15 TL. Geçen seneki satışların üçte biri yok. Biz balıkçılar olarak bu durumdan üzüntü duyuyoruz. Geçen sene iyiydi. Çinekop 25 liraydı bu sene 50 liraya kadar çıktı. Palamut bolluğu yaşanıyordu. Bu sene palamut bulmak zor. Kasım ayında 20 derece sıcaklık var. Hal böyle olunca balıklar da az. Mesela Karadeniz Mezgit 25 lira, Barbun 70 lira.Bu balıklar çok tercih edilmiyor. Daha çok sardalya ve hamsi tüketiliyor” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu