Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy; “Havran Halkı Ne İstediyse O” Dedik

“Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy; “Havran Halkı Ne İstediyse O” Dedik

 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Biz dağlarından bal ovalarından yağ akan bir şehiriz. Zümrüt ilçemiz olan Havranımız da hep memnuniyet odaklı çalıştık. Ayrıca, İlçemizin tarihi değerlerini koruyoruz. Dahası, halk ne istedi onu yapıyoruz” dedi.

 

Önceliğimi Altyapı Oldu

Başkan Emin Ersoy, “Belediye Başkanı olarak 2014’ten bugüne yaklaşık 8,5 yıldır ilçeme hizmet için çalıştım. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ilçemizdeki öncelikli sorunları masaya yatırdık. Yapılması gereken çok şey vardı. Bunun üzerine, hemen ilk iş olarak, uzun yıllardır sorun olan altyapı çalışmalarına başladık. Ayrıca, saklı bir cennet olan ilçemizde, geçmişten günümüze uzanan değerlerimizi her açıdan koruyoruz” dedi.

İlçemize Arıtma Tesisi Kazandırdık

Ersoy, Havran Belediyesi olarak BASKİ ve Bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını belirtti. Başkan Ersoy, “ilçemize 45 kilometre yeni kanalizasyon hattı çalışmasını başlattık. Ayrıca, 25 bin kapasiteli arıtma tesisi yaparak ilçemize arıtma tesisini kazandırdık” dedi. Dahası, arıtması olmayan ilçeler sınıfından ilçeyi kurtardıklarının altını çizdi.

 

7D0A1Eaf 72D5 4Af4 87Dc F447B1Ee9544

 

“İçme Suyu Hatlarını Yeniledik”

Ersoy, “İçme Suyu hat döşemesi çalışmasını da gerçekleştirdik. 60’lı yıllarda yapılmış kanserojen borulardan su akan hatları yeniledik. Ekipler, merkezine 55 kilometrelik yeni içme suyu hattı döşemesini döşedi. Bu çalışma ile, öncelikle kaçakları önledik. Daha da önemlisi, ilçemiz kanserojen madde taşıyan, asbestli içme suyu borularından ilçe kurtulmuş oldu. Bu borular sağlığı son derece tehdit eden  borulardı” dedi.

 

“Evler ’den Eybek Suyu Akacak Dedik Artık Akıyor”

 

Başkan Ersoy, “Kazdağları eteklerinden akan eybek suyunu evlerimizden akıtacağız demiştik. Bunu gerçekleştirdik ve suyumuzu merkeze getirdik. Böylelikle, Havranımızda evlerden akan eybek suyunu halkımız kullanıyor. Bunun için, burada 25 kilometrelik bir çalışma gerçekleştirdik. Verdiğimiz sözler arasında Eybek suyunu merkeze getireceğiz demiştik ve getirdik. Ayrıca, İçme suyu 2 bin tonluk su deposu ile birlikte mevcut kapasitenin üzerine çıktı. Böylelikle 2 bin 650 ton oldu” dedi.

Be996641 23Aa 40Cb 8Dc7 684E931007Ee

Taşkın Koruma Bandı Riskleri Ortadan Kaldırdı

Emin Ersoy “Sel ve su taşkınları ile ilgili olarak bizim Kalabak çayımız var. Burada zaman zaman taşkınlar oluyordu. İlçe merkezimizden yaklaşık bin 500 metrelik kısmında taşkın koruma bandı çalışması yaptık. Taşkın tehlikesine karşı taşkın koruma bandı ile ilçemizdeki riskleri ortadan kaldırmış olduk ”dedi.

 

“Tarihi Yapılar Korundu Kirli Görüntüye Geçit Vermedik”

 

Ersoy, “İlçemizin kadim bir tarihi var. Tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkardık. Tarihi yapılarımızın bulunduğu cadde ve sokaklarda elektrik enerji hatları önce yeraltına alındı. Dahası tarihi dokuya zarar vermeden görüntü kirliliği yaratan kablo ve benzeri şeyleri ortadan bu çalışma ile kaldırmış olduk ”dedi. İlçede konuyla ilgili UEDAŞ yaklaşık 3 kilometrelik orta refüj boyunca aydınlatma direkleri yaptı.

“Kırsal Bölgelerimiz de Güzel Görünüme Kavuştu”

Havran Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile çevre yolu orta refüj peyzaj çalışmasını yaptı. İlçenin giriş ve çıkış noktalarında aydınlatma çalışması gerçekleşti. Başkan Ersoy, “kırsal mahallelerimizde ihtiyaç olan, eskiyen ve ömrünü tamamlayan aydınlatma direklerini değiştirdik. Ayrıca, ihtiyaç olan bölgelere yeni aydınlatma direkleri ilave ettik. Böylelikle, Kırsal mahallelerimizde şehir merkezinde olduğu gibi güzel bir görünüme kavuştu” dedi.

 

Dc25B42C 46B6 4E14 9Eae Dd19Ee0F9Ebc

 

İlçemizi Doğalgaza Kavuşturduk

 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Körfez ilçelerinde olduğu gibi 2020 yılında protokolü imzalanan doğalgaz çalışmalarının 2022 itibarıyle yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Ersoy ayrıca, 4 bin konut ve işyerinin doğalgaza kavuşması sağlanan ilçede yıl sonuna kadar yüzde yüz doğalgaz kullanımının da sağlanmış olacağını ifade etti. Doğalgaz çalışması biten cadde ve sokaklarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kanalizasyon, su, elektrik hatlarının yer altına alınması işi sonrası planlı bir çalışma yürüten Havran Belediyesi yapı çalışmalarını tamamladı ve vatandaşlarında memnuniyetini aldı.

Prestij Cadde Sokak Çalışması Yapıldı

Havran merkez ve kırsal mahallelerinde kilit parke taşı, antik küp taşı, bordür taşı ve kaldırım taş döşemeleri yapıldı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy bu çalışmalara ilişkin şöyle konuştu; Kırsal mahallelerimiz de taş döşeme işinin yüzde 90 oranında bitirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Parke taşı döşeme ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapmış olduğumuz caddelerimizde şehrimize prestij kazandırdık. Göreve başladığımız 2014 yılından buyana şehrimizdeki yeşil alanların büyüklüğünü arttırdık. 65 bin 905 metrekare olan yeşil alanımızı ise 230 bin metrekareye çıkarttık.

Güvenlik Konusunda Mobil Sistem Kurulmasını Sağladık

İlçe güvenliği açısından ihtiyaç olan esnafın gündeminden çıkmayan Mobil Güvenlik Sisteminin şehrin dört bir yanına kurulduğunu belirten Başkan Emin Ersoy, “Kırsal mahallelerimizin giriş ve çıkışları kamera sistemleri ile güvenlik altına alındı. Kırsal mahalleler bu sayede ayrıca tehditlerden korunmuş oldu ”dedi.

 

10282Adb 2746 4064 8362 E44F11C18Df3

 

Başkan Ersoy “Kent Müzemizi Açtık”

2014 yılından buyana ilçe merkezinde tarihi konakların ve tarihi binaların restorasyon çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Emin Ersoy, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile 34 tarihi yapının restorasyon projesinin hazırlanarak Anıtlar Kuruluna onaylatıldığını söyledi. Bu sayede 110 yaşındaki Hocazade Konağının da restore edilerek Balıkesir’in ilk ve tek kent müzesi olarak 2018’de hizmete açıldığını belirtti. Kent Müzesi açıldığı günden buyana resmi rakamlara göre 65 bin ziyaretçi ağırladı.

 

Terzizade Konağında Atatürk ve Seyitpaşa Müzesini Açacağız

 

Başkan Emin Ersoy, Terzi zade Konağı ile ilgilide yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. Konağın mülk sahibinden 25 yıllık irtifa hakkını Belediyeye aldıklarını belirten Ersoy, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte restorasyonun tamamlandığını ve Atatürk’ü Seyitpaşa Müzesi olarak hizmete açacaklarını açıkladı. Başkan Ersoy, Seyitonbaşının köyünde GMKA destekli proje ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınında içinde yer aldığı ortaklıkla Seyitonbaşı müze ve kafesinin yaşama geçirildiğini hatırlattı. Havran Belediyesinin yeni binaya kavuşması ile birlikte Havran eski belediye binasının da Millet Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Bilim ve Teknoloji Merkezini Kazandırdık Sırada Gençlik Merkezi Var

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy gençler ve çocukları önemsediklerini belirtti. Onlar için yapılan Bilim ve Teknoloji merkezi, Gençlik merkezlerinde etkinliklerin yapıldığını ve farklı illerden öğrencilerinde şimdilik Bilim ve Sanat Merkezindeki merkezden faydalandıklarını söyledi.

Millet Bahçesi İle Etkinlik Alanı  Hizmete Girecek

Millet Parkının yenilendiğini anlatan Başkan Ersoy, modern park vurgusu yaptı. Havran ’da konut alanları olan Karşıyaka ve Havran Millet Parkı arasına yay köprüsü kazandırıldığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile TOKİ tarafından Kocaseyit Anıtı yolu üzerinde 115 dönüm arazi üzerine Millet Bahçesi yapımına başlandı diyen Ersoy ayrıca yakın zamanda buranın tamamlanacağını belirtti. Seyitonbaşı Millet Bahçesinde rekreasyon alanları, Millet Kıraathanesi, At Biniciliği, atlı okçuluk alanları, yağlı güreş ve deve güreşleri sahaları olmak üzere kapsamlı bir etkinlik alanının da Havran’a kazandırılacağı müjdesini verdi.

Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu