Havran Belediyesi Sporcunun Yanında

Havran Belediyesi Sporcunun Yanında. Balıkesir Havran’da “Yaza Hareketli Başlıyoruz” Sloganıyla Spor Okulları faaliyet göstermeye başladı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, kayıt yaptıran sporculara forma ve malzeme dağıttı.
Çocuklar Yeni Formalarına Kavuştu
Havran Belediyesi Sporcunun Yanında. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Belediyeleri ile birlikte koordineli çalışmalarını sürdürüyor. Spor okulları çerçevesinde “Yaza Hareketli Giriyoruz” mottosuyla spor okullarına kayıt olan sporculara forma ve malzeme dağıtımı gerçekleştirdi.
Başkan Ersoy Teşekkür Etti
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy törene katılım gösterdi. İHA’ya konuşan Başkan Ersoy “Genç sporcularımıza desteklerinden dolayı Balıkesir Valiliğine, Büyükşehir Belediyemize ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz.” dedi.
Balıkesir Hakkında
Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.
Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale yer alır. Doğusunda Kütahya ve Bursa vardır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerindendir. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.