Gündemİlçe Haberleri

Havran Köylü Pazarı Büyük İlgi Görüyor

Havran Köylü Pazarı Büyük İlgi Görüyor

 

Balıkesir’in Havran ilçesinde her Cuma günü kurulan pazarın içinde yer alan köylü pazarı tüm körfez ilçelerinden büyük ilgi görüyor.

 

Edremit Körfezi’nin en büyük ve köklü pazarlarından birisi olan Havran Cuma Pazarı renkliliği, çeşit bolluğu ve fiyatları ile dikkatleri çekerken en büyük ilgi ise köylü pazarına oluyor. Havran ilçesinde üretim yapan ve kendi organik ürünlerini kurdukları küçük tezgâhlardan birinci elde satan üreticilerin ürünleri büyük ilgi görüyor. Sebze, meyve, zeytin, zeytinyağı gibi yöresel lezzetlerin buluştuğu pazarda fiyatlarda piyasa fiyatları ile ciddi bir şekilde rekabet edebiliyor. Cuma günleri ilçeye birçok vatandaş başka ilçelerden gelerek pazar yapmayı tercih ediyor. Balıkesir’in Havran ilçesinde her Cuma günü kurulan pazarın içinde yer alan köylü pazarı tüm körfez ilçelerinden büyük ilgi görüyor.
Edremit Körfezi’nin en büyük ve köklü pazarlarından birisi olan Havran Cuma Pazarı renkliliği, çeşit bolluğu ve fiyatları ile dikkatleri çekerken en büyük ilgi ise köylü pazarına oluyor. Havran ilçesinde üretim yapan ve kendi organik ürünlerini kurdukları küçük tezgâhlardan birinci elde satan üreticilerin ürünleri büyük ilgi görüyor. Sebze, meyve, zeytin, zeytinyağı gibi yöresel lezzetlerin buluştuğu pazarda fiyatlarda piyasa fiyatları ile ciddi bir şekilde rekabet edebiliyor. Cuma günleri ilçeye birçok vatandaş başka ilçelerden gelerek pazar yapmayı tercih ediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu