Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Koltuk Yastığı Temizlemenin Püf Noktaları

Salonların en önemli parçası koltuklardır. Bu açıdan da koltukların temizliği oldukça önemlidir. İşte karşınızda koltuk yastığı temizlemenin püf noktaları...

Koltuk Yastığı Temizlemenin Püf Noktaları

1 15

Koltuk Yastığı Temizlemenin Püf Noktaları

Salonlar hepimiz için evlerin en önemli ve özel mekanları. Salonlarda misafir ağırlıyor, evlerdeki vaktimizin çoğunu burada geçiriyoruz. Salonların da en önemli parçası koltuklar oluyor elbette, bu açıdan da koltukların temizliği oldukça önemli. Koltuk kırlent temizliği ile ilgili püf noktaları senin için bu yazımızda toparladık.

Koltuk Kırlentleri Nasıl Yıkanır?

Bir dekorasyon parçası olarak koltuklar üzerlerindeki kırlentlerle beraber salon tasarımlarında önemli bir yerde. Bu yüzden koltuk kılıfı ve koltuk kırlentleri nasıl yıkanır sorularına ayrıntılı cevap vermek istedik. Makinede, elde ya da kuru temizleme yıkama seçeneklerine karar vermek için koltuğunun ve kırlentin hangi maddeden yapılmış olduğunu bilmen gerekiyor.

Buna göre hangi yöntemle temizlik yapacağını belirleyebilir ve ona göre yıkama yapabilirsin. Hangi işlemi tercih ettiğin fark etmeksizin temizlik öncesi kırlentlerini süpürerek üzerlerindeki tozları temizlemende yarar var.

2 12

Makinede Yıkama

Öncelikle kırlentinin kılıfı fermuarlıysa ve yastıktan ayrılabiliyorsa ayırıp, bu kılıfın yapıldığı malzemeye göre yıkama talimatlarına uyarak makinede yıkayabilirsin. Özellikle işlemeli kırlent kılıflarını makinede yıkayacaksan ters çevirip işlemesiz yüzeyden yıkama işlemini gerçekleştirebilirsin.

Saten, ipek gibi hassas ve makinede yıkanabilir kırlentler makinede kaç derecede yıkanır diye düşünüyorsan, makinenin elde yıkama programında veya 30 derecede yıkaman gerektiğini hatırlatmamızda fayda var.

Elde Yıkama

Daha hassas ve makineye atılamayacak kumaştan yapılmış kırlentleri elde yıkamayı tercih edebilirsin. Aynı zamanda bazı kırlentlerin kılıfları ayrı olmuyor ve bu yüzden çıkarılamıyor, bu tarzdaki kırlentleri de elde yıkamayı tercih edebilirsin.

Deterjanlı nemli bir bez kullanarak bu tarz koltuk kırlentlerini elde silerek yıkayabilirsin. Böylece hem zarar vermemiş olursun hem de istediğin temizliği gerçekleştirmiş olursun.

3 9

Koltuk Minder Kılıfları Nasıl Yıkanır?

Koltuk minder kılıfları söz konusu olduğunda da yine kırlentlerdeki yöntemleri uygulayabilirsin. Eğer koltuğunun süngerden ayrılabilen kılıfları varsa bunları ayırıp kumaşı yıkama talimatlarına göre düşük sıcaklıkta yıkayabilirsin.

Süngeri ise bir nemli bez yardımıyla temizleyebilirsin. Bunun dışında koltuk temizleme için uzman bir yıkamacıdan destek alabilirsin. Aradığın işinde uzman ekipleri Armut’ta kolaylıkla bulabilirsin. // Koltuk Yastığı Temizlemenin Püf Noktaları

Kadife Yastık Kılıfları Nasıl Yıkanır?

Kadife kumaşlar hassas kumaşlardır, bu sebeple bu ince dokumaya zarar vermeyecek yöntemi titizlikle seçmende fayda var. Eğer ürünün üzerinde ıslak yıkamanın uygun olduğu yazıyorsa makinede düşük devirde ve düşük ısıda yıkama yapabilirsin.

Bunun yanında kadife kırlent kumaşı elde yıkamaya da uygundur. Elde yıkarken deterjan ve beyaz sabundan yararlanabilirsin.

Kimyasaldan Uzak Temizlik Yöntemleri

Haber Merkezi // Koltuk Yastığı Temizlemenin Püf Noktaları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu