Özel HaberlerGündem

Balıkesir’de Bir İlk E-spor

Başkan Murat Erkol ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ali Bozdemir, Merhaba Gazetesi’nin düzenlediği Spor Saati Programı'nda konuk olarak, Balıkesir İdman Yurdu Spor Kulübü'nün gelecek planları ve faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

Balıkesir’de Bir İlk E-spor

1
Balıkesir’De Bir İlk E-Spor

Bozdemir E-sporu Anlattı

İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ali Bozdemir İdman Yurdu’nda gerçekleşecek olan branşları anlattı. Balıkesir’de bir ilk olarak e-spor’un kategoriler arasına eklediklerini belirtti. Bozdemir “E-Spor, elektronik spor olarak geçiyor. Spor dallarını aslında elektronik cihazlarla yapılması olarak tanımlayabiliriz. Ben beden eğitimi öğretmeniyim ve velilerden eleştiri geliyor: “Oyun bağımlılığına mı yöneltiyorsunuz çocukları?” diye. Aslında sadece bilgisayar başında oynanan oyunlar değil, e-sporun içinde tekvando gibi sensörlü sporlar da var. Satranç, okçuluk gibi branşlar da e-spor kapsamında. Yani özetle, elektronik bir cihaz yardımıyla spor yapmak diyebiliriz.”dedi.

“Lisans çıkarma aşamasındayız”

Sözlerine “Bunun federasyonu 2018’de kuruldu ve Spor Bakanlığına bağlı faaliyetler düzenliyor. Biz de ilk branşımızı oradan açtık. Şu an lisans çıkarma aşamasındayız. Bu anlamda ilerleyen süreçte okullarda tarama yapılabilir, belediye destekleriyle dijital gençlik merkezlerinde çalışmalar yapılabilir. Aslında Cumhuriyet’in 100. Yılında Balıkesir İdman Yurdu ile kesiştiğini söyleyebiliriz. Şu anda biz branşlaşma aşamasındayız. Basketbol, bisiklet, masa tenisi, geleneksel Türk sporlarında tescil aşamasındayız, onlar da tamamlandığında hızlı bir şekilde faaliyete geçeceğiz.” şeklinde devem etti.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir İdman Yurdu’nun Yeniden Doğuş Hikayesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu