Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Havran’da Dev Yatırım Yaşama Geçirildi

Havran’da Dev Yatırım Yaşama Geçirildi

Havran Belediyesi, Dörtkoldan Yaptığı Çalışmalar Ve Son Günlerde Olağanüstü Yaşanan Hava Koşullarıyla Mücadelede Tam Not Aldı.Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Hava nedeniyle ufak tefek yaşanan hadiseler oldu ancak ,yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ekiplerimiz üstesinden geldiler.Burada yatırımlarımızın önemi büyük” dedi.

BÜYÜK ORANDA ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

Belediye Başkanı Emin Ersoy, “ Havran da kanalizasyon ve yağmur hattı çalışmaları 2021 yılı içerisinde tamamlandı. Toplam 43 km’lik kanalizasyon hattı ve arıtma tesisi içeren dev bir yatırım ilçede hayata geçirildi. Yine 71 km’lik içme suyu hattı, 2.000 tonluk içme suyu deposu bulunan dev bir yatırım aynı dönemde ilçemize kazandırıldı” dedi. Olumsuz hava şartlarına karşı Belediye ekipleri gece gündüz çalışma yürütürken vatandaşlarında memnuniyetini aldı ”ifadelerine yer verdi.

ASBESTLİ BORULAR  VE AĞIR KOKU ORTADAN KALKTI

“Kanserojen madde taşıyan asbestli borulardan su içmekten ilçe halkımız kurtulmuş, derelerimize akan kanalizasyon pisliğinden ve ağır kokudan ilçemiz kurtarılmıştır. Kazılan tüm cadde ve sokakların üst yapıları belediyemiz tarafından hızla yapılmış olup, % 90 oranında tamamlanmıştır. Bu projeler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İLBANK Genel Müdürlüğü ve Havran Belediyesinin ortaklaşa yaklaşık 50 Milyon TL gibi bütçelerle gerçekleştirdiği büyük yatırımlardır”

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI İLE MÜCADELE

Belediye tarafından yapılan bilgilendirmede, Havran’da  süren sağanak yağış nedeniyle metrekareye yaklaşık 50 kg yağış düştüğü tespit edildi. Kuvvetli fırtınaya bağlı olarak yer yer ağaçların yıkıldığı, bazı büyük ağaçların dallarının kırıldığı ve ağaçlardan dökülen  yaprakların tüm ilçe merkezine aynı anda dağıldığı bununla birlikte şiddetli yağmurun ilçedeki kanalizasyon ve yağmur hatlarında tıkanmalara sebebiyet verdiği açıklandı.

SABAHA KADAR RÖGAR TEMİZLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

“Havran Belediyesi olarak fırtınanın çıkması ile birlikte Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sahada menfez ve rögar temizliği sabah saat 07.00’a kadar yapıldı. Tüm ekipler sabaha kadar özveriyle çalıştı. Şehirde bir kaç lokasyonda hızlı yağışın etkisi ve rögarların yaprak, dal parçası ve rüzgarla sürüklenen kaba malzemeler tarafından tıkanması sonucu kısa süreli yağmur suyu birikmeleri gerçekleşti. Belediye ekipleri ve BASKİ ekipleri tarafından anında müdahale yapıldı, tıkanan birkaç lokasyon yaklaşık bir saat gibi kısa bir süre içerisinde temizlenerek biriken suyun yağmur suyu hattı üzerinden deşarjı gerçekleştirildi. İlçede münferit birkaç hadise dışında sıkıntı yaşanmadı.”

“DENİZİMİZ YOK AMADÖNEMİMİZDE TAMAMLANAN BİR HAVRAN BARAJIMIZ VAR”

Denizimiz yok ama iktidarımız döneminde tamamlanan Havran Barajımız var diyen Ersoy, ilçede günlük yaşamda yaşanan sıkıntıların ekipler tarafından anında çözüldüğünü ve Havran için gerek tarih,doğa,kültür ve gerekse belediye hizmetlerinin her noktasında ayrı bir gayret ve azimle çalışıldığını dile getirdi.

BAŞKAN ERSOY’DAN GENÇLERE TEŞVİK VE DESTEK

Havranlı çocuklardan oluşan Artistik  Cimnastik Takımı, İstanbulda düzenlenen spor müsabakalarında Türkiye Birinciliği elde etti. Gençlerimizle gururluyuz diyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havrana birincilik kupası ile gelinmesi bizleri de memnun etti. Bugünkü başarılar yarınki başarılan habercisidir. Gençlerimizi çok daha güzel yerlerde ülkemizi de temsil ederken görmek nasip olsun” şeklinde konuştu.

“BAŞARILARI GURURUMUZDUR”

Antrenörlük ve hakemlik yapan Hüseyin Varlıoğlu küçük yaşlarda başladığı spora ilişkin başarının sırrı sadece antrenörle değil desteği olan Havran Belediye Başkanımız Emin Ersoy ve gençlerin aileleri aslında. Onlara teşekkür ediyorum. Milli takımlarda, Uluslararası müsabakalarda yer alırız inşallah” dedi. Türkiye Şampiyonu olan takım başarıları sonrasında Havran’a dönüşte kupalarıyla  birlikte Belediye Başkanı Emin Ersoy’u ziyaret ederek teşekkür ettiler. Şampiyon sporcuları kabul eden Başkan Emin ERSOY “Gurur duydum, çok mutlu oldum. Tıpkı anneleriniz ve babalarınız gibi benim de gözlerim doldu. Hepinizi tebrik ediyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Sizden bu spora devam ederek ileride Milli Takıma yükselmenizi bekliyorum.” Dedi. Sporcularımıza altın ve eşofman hediye eden Başkan Emin ERSOY, İhalesini yaptığımız, yer teslimini gerçekleştirdiğimiz Havran Spor Kompleksi içerisinde Balıkesir’in hiçbir yerinde olmayan Cimnastik Salonumuz var. Bu jimnastik salonu sayesinde sporcularımız daha iyi imkanlara kavuşacaklar, salonları yokken Türkiye Şampiyonu olduklarına göre yeni yapılan salonda çok çalışarak olimpiyat şampiyonu olurlar inşallah diyerek sporculara ve ailelerine hediyeler verdi.

İLÇE’DE YAĞMUR SULARINA ÖNLEM ALINIYOR

Sağanak yağış  Havran’da etkisini sürdürüyor.Önceki gece gece geç saatlere kadar rögarlarda yaşanması muhtemel taşkınlara önlem için çalışan Belediye ekipleri temizlik çalışması gerçekleştirdiler. Yaşanabilecek olumsuz hava şartlarından kaynaklanacak her türlü sıkıntı ile ilgili; Zabıta Birimlerine bilgi verilmesini isteyen ekipler sosyal medyadan iletişim bilgilerini de paylaştılar.  0266 432 51 53 – WhatsApp-Bip Hattı 0532 432 74 73 numaralı telefon aracılığı ile halkın talep ve istekleri alınıyor.

HAVRANLI KOCASEYİT’İN ÖLÜMÜNÜN 82’NCİ YILI

Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı 82. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve protokolün katılımı ile anma programı  gerçekleşti.Seyit Onbaşı’nın mezarına karanfil bırakılıp dua edildi. Program, Kocaseyit Mahallesinde okunan mevlid ve hayır yemeği ile sona erdi.Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu