GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSpor

Havran’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Havran ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen 6. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği açılış seremonisi ile başladı.

Havran’da 6. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenen törenle başladı. Açılışa Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran Gençlik ve Spor Müdürü Apturahman Beşbaş, Kurum Amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan  Söbüoğlu, “ Şenliğimizin amacı  geleneksel çocuk oyunları oynamayı özendirerek çocukların fiziksel, psikomotor, duygusal, sosyal ve  zihinsel gelişimine katkı sağlamak. Onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak; ekranla değil akranla büyüyen, oyun ile sosyalleşen ve öğrenen çocuklar yetiştirmektir. Sevgili çocuklar okul saati dışında da okul bahçelerimiz sizi bekliyor. Doyasıya oynayın. Oynarken de birbirinizi sevmeyi ve her canlıya merhamet etmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın ki merhamet etmek acımaktan önce acıtmamaktır. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize ve okullarımıza başarılar diliyor, açılışımıza katılan sayın kaymakamımıza ve misafirlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği açılış karşılaşması Seyitonbaşı İlkokulu ve Kalabak İlkokulları arasında mendil kapmaca yarışmasıyla başladı. Çekişmeli geçen  ilk müsabakayı Seyitonbaşı ilkokulu kazandı. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 29 Mart tarihine kadar devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu