GündemÖzel Haberler

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulundan Açıklama

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Betül Dikici bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulundan Açıklama. Başkan Dikici; ‘’Kamu emekçileri ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına çözüm istiyor! Toplu sözleşme süreçlerinin takipçisiyiz’’dedi.

 

Tmmob 1

İşte Başkan Betül Dikici’nin açıklamasında yer alan alt başlıklar:

‘’Kamu emekçisi ve maaş özlük hakları’’

4 milyona yakın kamu emekçisi için maaş ve özlük hakları belli olacak. Süreç 1 Ağustos’ta başladı .Böylelikle,  Toplu Sözleşme görüşmeleri sürüyor. Ayrıca, Toplu sözleşme süreçleri sadece maaş artışı pazarlığı olmamalı. Böylelikle, ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarınada  çözüm olmalı.

Seçim Sonrası Ekonomik Kriz Derinleşti

Dikici, Ayrıca, “Bu zam ve vergiler uzun yıllardır sürüyor” dedi.” Dahası, ekonomik kriz nedeniyle alım gücü iyice düştü. Dahası, geniş halk kesimlerinin hayatını iyice zorlaştı.” ifadesine yer verdi. Böylelikle, Ekonomik yükün bizlere yüklenmesine, krizin bedelinin emeğiyle geçinen kesimlere ödetilmesine sessiz kalmayacağız’’ dedi.

Kamu Emekçilerine İnsanca Yaşayacak Bir Ücret Verilsin!

‘’Öncelikle bilinmelidir ki, kamu emekçileri yoksulluk sınırının altında bir maaşla yaşamlarını sürdürmektedir. Mevcut düşük ücretlerde telafi edici bir düzeltme yapılmaksızın enflasyon oranında yapılan maaş artışları, kamu emekçilerinin yaşadığı yoksulluğun devamı anlamına gelecektir. Tüm kamu emekçileri için insanca yaşamaya yetecek bir gelir düzeyini sağlayacak maaş zammı yapılmalıdır’’.

 

22

Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Özlük Hakları İyileştirilsin!

Ayrıca, Kamuda çalışanların mali ve özlük haklarının artık kabul edilemez bir durumda. Dahası, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancısı  ekonomik ve sosyal haklar açısından  ciddi kayıplar yaşadı. Böylelikle, Kamudaki meslektaşlarımızın ekonomik koşulları, üstlendikleri sorumluluklara ve almış oldukları eğitime uymayan bir düzeye geriledi.

Mühendis, mimar ve şehir plancılarının daha iyi koşullarda çalışma, emeğinin karşılığını alma ve hak ettiği şekilde yaşayabilme talepleri dikkate alınmak zorundadır. Ayrıca, Ülkemizin; sanayileşmesi, kalkınması ve gelişmesi açısından hayati öneme sahip meslekleri icra eden bizlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi ve meslek onurumuzun korunması konusunda adımlar atılmasını beklemekteyiz’’

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleşti.  Bakan Işıkhan toplantı sonrası açıklama yaptı. Ayrıca, ”Sürecin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanmasını diliyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası Twitter’dan ”Yaklaşık bir ay sürecek kamu görevlileri 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerimizin ilk toplantısını yaptık. Ayrıca, memur konfederasyonlarımızın genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikalarımızın temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdik. Böylece, Müzakere sürecinin tüm tarafları memnun edecek şekilde ülkemiz ve milletimiz adına hayırla sonuçlanmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: TMMOB'den Deprem Sergisi - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu