GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

HAVRAN’DA KURTULUŞ’A ÖZEL ETKİNLİKLER

Balıkesir Havran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümü kutlamaları yapıldı.Kurtuluş etkinlikleri dahilinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy tebrikleri başkanlık makamında kabul etti.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.’nci yılı etkinlikleri kapsamında Belediye hizmet binası önünde Tarihi Havran Evleri konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.Açılış Kaymakam Şeref Aydın’ında katılımı ile gerçekleşirken Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy açılışın anlamı üzerinde kısa bir konuşma yaptı.Protokol üyeleri tek tek fotoğrafları inceledi sergiyi açan Cansu Osemen’e teşekkür etti.Başkan Ersoy, “Havranımızın Düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyor,vatanı uğruna fedakarca savaşan ve can veren tüm şehitlerimizi rahmetle,gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyoruz”dedi.

YÖRESEL DÜĞÜN TERTİP EDİLDİ

Öte yandan ilçenin kurtuluş günü münasebetiyle düzenşlenen etkinlikler arasında sünnet şöleni ile çocuklar dolu dolu eğlenceli etkinliklere katıldı ve ardından sünnet oldu.İlçenin 8 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıldönümünü nedeniyle Belediye tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda sünnet şöleni düzenledi.Sünnet etkinlikleri Havran’ın örf ve adetlerine göre yapıldı.Program Temaşalık mahallesinde Mevlid-i Şerif okunması ile başladı.Yapılan duanın ardından katılım sağlayanlara yemek ikramlarında bulunuldu.Değirmen Düğün salonundaki Program’da Sünnet çocukları Anneleri ile müzik eşliğinde kınaya döndüler.Sünnet çocuklarına kına yaktılar. Protokol üyeleri Çocuklara birer küçük altın taktı.
Belediye Başkanı Emin Ersoy çocukların ve ailelerin mutluluğuna ortak oldu.Piste çıkarak sünnet çocukları ile birlikte oynadı.Sanatçılar İlhan Altın ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu söyledikleri birbirinden güzel şarkılar ile katılanları coşturdu.Program’da hava fişek gösteri büyük ilgi gördü.Gecenin sonunda Belediye Başkanı Emin Ersoy kısa bir konuşma gerçekleştirdi.Başkan konuşmasında şunları söyledi: Bugün İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97.yıldönümü.Belediye olarak iki gün boyunca sürecek dolu dolu programlar hazırladık.Bu akşam Sünnet çocuklarımız için tertip ettiğimiz programa katılan tüm halkımıza canı gönülden şahsım adına teşekkür ederim.Etkinliğin hazırlanmasında emeği olan tüm Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Daire Müdürlerimize,Personelimize mecliste kurtuluş etkinliklerimize desteklerini esirgemeyen tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.Başkan her iki Sanatçıya da çiçek takdim etti. Başkan Ersoy, “içinde bulunduğumuz hafta Zabıtalar Haftası bu vesile ie zabıta Müdürümüz başta olmak üzere tüm zabıtaları sahneye davet ediyorum”, diyerek Zabıta personelinin günü sahnede kutladı.Program Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.Programa Kaymakam Şeref Aydın,Belediye Başkanı Emin Ersoy,Havran AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı,Belediye Meclis Üyeleri,Daire Müdürleri,Sivil Toplum Temsilcileri ve Havranlılar katıldı.
Kurtuluş etkinliklerinin devamı Atatürk büstü önüne çelenk sunumu ile başlayıp akşam ise Millet Parkında başta Ankaralı Ayşe olmak üzere çeşitli sanatçıların konserleri ile sürdü.Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu