Gündemİlçe Haberleri

HAVRAN’DA MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ilçeye bağlı 34 mahalle muhtarı ile meclis salonunda aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 

Havran Belediye Başkan Emin Ersoy meclis toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Göreve geldiğimiz günden itibaren her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Pehlivan güreşlerini İlçemizin Kurtuluş etkinliklerine dahil ediyorduk. Aynı tarihte Elmalı güreşleri olduğu için sıkıntı yaşanıyordu. Belediye Meclis üyelerimiz ile tarih konusunu istişare ettik.23 Ağustos tarihinden yapmaya karar verdik. Havran’da pehlivan güreşleri bundan sonra her yıl 23 Ağustos tarihinde yapılacak” dedi.

BU YIL TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

İlçede toplu sünnet şöleni yapacakları müjdesini veren Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Konuşmasında İlçemizin kurtuluş etkinlikleri kapsamında toplu sünnet şöleninin yapılacağını ifade etti. Muhtarlarımızdan isteğimiz mahallelerinde sünnet yapılacak çocukların listelerini en geç Çarşamba gününe kadar bizlere iletmelerini rica ediyorum” dedi.

“BEYAZ MASA YIL SONU FAALİYETE GEÇECEK”

Başkan Ersoy, muhtarlara yönelik konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl sonuna kadar halkın sorunlarına daha hızlı çözüm bulmak için Beyaz masa ekibinin oluşturulacağını söyledi. Başkan Ersoy, “Beyaz Masa’ya gelecek olan şikayet ve öneriler hem İlçe Belediyemiz hem de Büyükşehir Belediyemiz tarafından 15 gün içinde ilgili muhataplarına bilgi verilecek böylelikle hem zaman kaybı yaşanmayacak hem de sorunlara hızlı çözüm bulanacak” dedi.

 

MAHALLELERİMİZİN ÖRF ve ADETLERİNİ YAŞATACAĞIZ

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz  “Muhtarlardan mahallerinde unutulmaya yüz tutmuş kıyafet ilginç yemek çeşitleri adet ve geleneklerini bizler ile paylaşmalarını talep ediyoruz. Mahallelerimizdeki geleneklerimizi Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak kitapçık haline getirmek istiyoruz” dedi. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu