Gündemİlçe Haberleri

Havran’da Üreticiye Kazandıran Proje

Havran’da Üreticiye Kazandıran Proje

Balıkesir’in Havran ilçesi Çakırdere Kırsal Mahallesinde çilek fidesi dağıtımı yaptılar. Havran Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler daire başkanlığı ile ayrıca TÜMAD madencilik iş birliği ile Çakırdere’de 43 ailenin çilek tarımı yapması sağlıyorlar.

TOPRAKTAN YENİDEN ÇİLEK KOKULARI DUYULACAK

Belediye Başkanı Emin Ersoy “Havası ve suyu ile toprağının bereketi, yer yüzünden bir cennet köşesi olan Havran Çakırderede eskiden yetişen o çileklerin tadı ve kokusu hafızamızda yaşıyordu. Bu güzel insanlar neden o güzel çilekleri yetiştirmiyorlar diyorduk. Mutluyuz çünkü Çakırdere köylümüz yeniden çilek yetiştirmeye başlıyor” dedi.

BELEDİYE ZEYTİNLİKLERİNDE ANLAMLI PROJE

Başkan Emin Ersoy, Havran da  Belediye kırsal hizmetler müdürlüğü personeli ile birlikte kadın voleybol takımının, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında belediye zeytinliklerinde hasat yaptığını söyledi. Proje kapsamında huzur evi sakinleri ve ihtiyaç sahiplerinin zeytinyağı ihtiyacını karşılamak için zeytin hasadı yapıldı diyen Ersoy, “ Başta takım antrenörlerimiz olmak üzere tüm kadın voleybol takımı sporcularımıza anlamlı proje nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Havran’da Mevlid-i Nebi Programı

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Mevlid-i Nebi programı Havran Kültür Merkezinde gerçekleştirdiler. Program öncesi Havran İmam Hatip Okulu öğrencileri ilahi korosu ve ayrıca daha sonra İsmail Gülhan ve Fatih Çelik ilahi dinletisi gerçekleştirdiler.

Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sahabe içerisindeki gençlere gösterdiği ilgi ve alaka üzerine sohbet gerçekleştiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu halkımızdan yoğun ilgi gördü. Genç yaşlı her yaştan vatandaşlarımız Hatipoğlu’nun Havran’da olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.Program sonunda İlçe Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve ayrıca Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı, Nihat Hatipoğlu hediye taktim ettiler. M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu