Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Havran’da Yenilenebilir Enerji İle Üretken Ve Üreten Bir Belediye

Havran’da Yenilenebilir Enerji İle Üretken Ve Üreten Bir Belediye

 

Ayrıca Ekosistem, küresel ısınma, yenilenebilir enerji konularında da hassasiyet taşımanın önemine değinen Başkan Emin Ersoy, GES Projesi ile kendi enerjilerini ürettiklerini söyledi.

 

GES projemizi bitirdik ve güneşten elektriğimizi üretiyoruz diyen Başkan Ersoy, ”Bu konuda da yüzlerce abonemiz var, kendimiz ücret ödemiyoruz. Kendi ürettiğimiz tesislerden karşılıyoruz aynı zamanda artan elektriğimizi de satarak belediyemizin bütçesine ayrı bir kazanç elde ediyoruz.  Butik otelimiz açıldı, çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Romanlarımızın mahallesine bir düğün salonu çalışmamız var. Onun ihalesine çıktık. Halı sahalarımız var,  daha devam eden halı sahalarımızın da ihalelerine çıktık. 2022 yılını inşallah dolu dolu geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

2022 Havran’da Dolu Dolu Hizmetle Geçecek

Havran Belediye başkanı Emin Ersoy havranda etkinlikten hizmete sınır tanımıyor. Özellikle son zamanlarda verilen hizmet ve etkinlikleri anlatan Ersoy, “vatandaş mutlu olsun da önemli olan o” ifadelerini kullandı.

Havran Belediye başkanı Emin Ersoy, Havran ’da projeli çalışmaların sürdüğünü söyledi. Belediyemizin büyük projeleri var diyen Başkan Ersoy, “Müteahhidimiz şu anda çalışıyor. İnşallah yılsonunda vatandaşlarımıza açılacak. Gençlik Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu ve belediyemiz tarafından ihalesinin yapmış olduğu spor kompleksi çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda yarı olimpik yüzme havuzumuz yapılıyor. Yan tarafında basket sahaları, tenis kortları, yollar, çok kapsamlı bir spor kompleksi yapım işi devam ediyor. Belediyemiz tarafından kendi yaptığımız parke taşı çalışmaları da etap etap hala sürüyor” dedi.

 

88145C02 8076 4Fc6 A65A 754899Bdd930

 

“ Havran Tarihi Dikkat Çeken Öneme Sahip ”

Kültürel olarak da düzenlenen etkinlik ve yapılan çalışmalarla yükselen bir değer olan Havran ’da restore edilen binalar dikkat çekiyor. Konu hakkında Konuşan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “Cumhuriyet Caddesinde yaklaşın 80 binamızın restorasyon çalışmaları sürüyor. Beraberinde 3 sokağımız var ve bunların ihalesinin de bu ay içerinde olmasını bekliyoruz. Terzizade konağının 25 yıllık restorasyon çalışmalarımızı bitirdik. Şu anda binamız dahi tarihi ve gezilmeye değer bir yer oldu. Atatürk ve seyit onbaşının kalmış olduğu bir binamızda müze çalışmaları ihale çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde onunda müze için ihalesini gerçekleştireceğiz. 18 Mart Çanakkale zaferinin kutlanması ile beraber mart ayında bir dizi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Aynı zamanda da Havranda resmi devlet törenlerimizi gerçekleştirdik” Dedi.

“Profesyonelliği Önemsiyor Ve  Hocalarımız İle Çalışıyoruz”

Gençlere önem verdiğini ve kötü alışkanlıklara kaymalarına neden olabilecek etkenleri engellemek istediklerini belirten Başkan Ersoy  sporunda bu konuda apayrı bir önem taşıdığını ifade etti.Başkan Ersoy, “Voleybol da kız voleybol takımımız 1.lig e çıktı havran gibi bir yerde 1 yılda 2 şampiyonluk 4 tane final müsabakaları Türkiye’yi 1. Lig de temsil edecek bizim için ayrı bir gurur. Önceki aylarda jimnastik guruplarımız var minik Türkiye şampiyonlarımız oldular ilk 3 e havranda sporcularımız yetişti spora da önem veriyoruz jimnastik, voleybol, futbol branş sayılarını arttırıyoruz ve bununla birlikte yüzlerce 600 e yakın şu anda lisanslı çok kapsamlı sporcumuz var.”dedi.

“Lisanslı Sporcu Sayımız Artıyor”

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “ 2022 de 1000 lisanslı çok kapsamlı sporcu hedefliyoruz, profesyonel hocalarımız var her dalın başında profesyonel hocalarımız ile çalışıyoruz ki çocuklarımızın verdiği emekler boşa gitmesin. Bunun yanında başarılar gerçekleşsin ki ne kadar başarı o kadar teşvik oluyor gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıyor en çok buna dikkat çekiyoruz” dedi.

İlçemizdeki İnsanlar Dikkatli

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “En çok dikkat etmemiz gereken yerler muhafazakâr ve küçük yerler. Buraların artıları da eksileri de çok fazla vardır. Bizim burada kahve kültürü çok fazla varadır, Burada en ufak bir sinek mide bulandırır. Biz bu sineği bulundurmamak için pireyi deve yapmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Arkamızdan önümüzden laf getirecek, kendimizi ve partimizi rencide edecek hiçbir olumsuz işimiz olmadı olmaz da. İlçedeki insanlar en çok buna dikkat eder.” Dedi.

“Önemli olan vatandaşımızın mutlu olması”

Havran için ’de önemli olan konulardan bahseden Ersoy “Çalışırsın her şeyi yapabilirsin yada yapamazsın eleştiri alabilirsin bunlar normaldir. Çünkü herkes aynı anda hizmet istiyor . Doğalgaz bir velinimet ve herkes haliyle doğalgaz gelsin diye bakıyor. Ama yerleri  kazdığınızda buraların biran önce düzelmesini bekliyor. Ne zaman yol açılacak ne zaman kapanacak bunlara bakıyorlar. Bunun dengesini ,sürecini çok iyi götürmek lazım. Hizmetleri  güzel yürüttüğünüz taktirde herşey güzel oluyor ve buna dikkat ediyoruz”

Başkan Emin Ersoy,“ Ben sarraflar sokağına gittiğimde, ocak ayında doğalgazınızı veriyorum martın 15inde sizin bu bölgenin havranın Pazar yeri olan sarrafalar sokağımız da yakında bitmiş olacak dedim. Havran için pazaryeri çok önemli. Bahar geldiği zaman yüzbinler on binler geliyor. İşlerimizi istişare kültürü ile yürütüyoruz. Ocak ayında o bölgenin doğalgazını götürdük. Ocağın 18 ve 19 unda da 3 gün geçti bütün parke taşı ile bütün antik küple ayarladık ve yapıldı. Mutlu oldular ve önemli olan da mutlu olmaları zaten. Ekmek parası kazandığı yerlerde kalkıp onlara çile çektirirsen ’de ne yaparsan yap olmuyor. Milletle beraber çalışıyoruz.“ ifadelerini kullandı.

“Etkinliklere yoğun ilgi var”

Etkinliklerin ilgi gördüğünü belirten Başkan Emin Ersoy “Mart ayında 12 tane etkinlik var. Sportif etkinlikleri içerisinde katmadan söylüyorum.  Amasya’ya da gittik, Eskişehir’e de gittik hep Havran’ın kıymetli insanları ile bir araya gelerek başarı kazandık. Kültürel etkinliğimizde Bekir Develiyi getirdik, belki bine yakın insanımız geldi. Hava o kadar soğuktu ki kapalı spor salonunu açtık tıklım tıklım doldu.

“Çok İstişare ile Memnuniyet “

Belediye Başkanı Emin Ersoy, “İkbal Gürpınar hanımı getirdik. Hanımlarımız çok memnun oldu. Ocak ayında Hayati İnanç hocamızı getirdik. Bir de kendi tiyatro ekiplerimiz 4 tane tiyatro oyunu oynuyor şu anda. kitap fuarımızı açtık, yenileme biter bitmez bir hafta sonra da kitap fuarımızı gerçekleştirdik. Belediye binamızda eski nostaljik ve güzel, dolu dolu gidiyor daha ne olsun.  Havran paneli düzenlendi k ilçemizi konuştuk. Panelde bizim dahi bilmediğimiz yeni şeyleri öğrendik. Ne kadar çok etkinlik ne kadar çok konuşma ne kadar çok istişare o kadar güzel şeyler.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.Haber: Nursima Akyürek &Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu