GündemEkonomiTürkiye Gündemi

“Hayalimizdeki Türkiye’yi Sivil Toplum İle Birlikte İnşa Edeceğiz”   

“Hayalimizdeki Türkiye’yi Sivil Toplum İle Birlikte İnşa Edeceğiz”

 

30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketin bulunduğu TÜRKONFED’in “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” gerçekleşti.

 

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar geldi

Türkiye’nin gönüllük esasıyla bir araya gelmiş en kapsayıcı bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” Antalya’da yapıldı. TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları katıldı.

Sivil Toplumun Gücüyle Çıkılacak Süreç

Üye tabanı ile enerji dışındaki toplam dış ticaretin yüzde 83’ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlayan TÜRKONFED’in Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu’nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceğine vurgu yapıldı.

 

Toplu

 

Görüşler dile getirildi

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz. Hayalimizdeki Türkiye’yi sivil toplum ile birlikte inşa ederken; Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapacağız” dedi.  Toplantıda GÜNMARSİFED’’i BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu temsil etti. İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu. Toplantıda Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Funda Dedeoğlu Günmarsifed’i temsil ederek; Güney Marmara İş Dünyası ile ilgili görüşleri dile getirdi.

Yeni Bir Rota Belirlendi

Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nın açılışında konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Önümüzdeki bir yıl hem iş dünyamız hem de ülkemiz açısından ‘Hayalimizdeki Türkiye’yi inşa etmek için çok önemli.. Hedefimiz Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapmak. Bu nedenle yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı, yeni bir rota belirledik. Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, yönetim kurulumuz, federasyonlarımız, derneklerimiz ile ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz” dedi.

Haber:Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu