Burhan Erdayı İlköğretim Okulu öğrencileri Değerler Eğitimi kapsamında “Doğa için ritim tut” etkinliğiyle Orff Metodu ile müzik yaptılar. Eğlenceli bir zaman geçiren minikler duygularını Çocukça sayfamızla paylaştılar.
BURAK AKİF FIRAT: Okulumuza “Doğa Ritmi” geldi. Hepimiz ne olacağını merak ediyorduk. Öğrenince ne kadar güzel olduğunu anladık. Bunu düşüneni tebrik ediyorum ve bize müzik aletlerini çaldırdığınız için teşekkür ederim. Ayrıca piyano ve flüt çalıyorum.
MELİS KARABAŞ: Doğa ritmi önemlidir. Merhaba ben Burhan Erdayı İlkokulunun 4.Sınıf öğrencisiyim. Okulumuzun toplantı salonunda bize ritim etkinliği yaptıran eğitmenimize ve Merhaba Gazetesinden gelen size çok teşekkür ediyorum. Bizlere hayvanların ve doğanın ritminin ne kadar önemli olduğunu anlattılar. Sevgili öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.
BEDİRHAN GÖZLEMECİ: Benim için bu çalışma çok iyi oldu. Şarkı söylemeyi seviyorum. Şarkı söylediğim zaman mutlu oluyorum. Küçükken kendi kendime şarkı üretip bütün günü onu söylerdim. Sevdiğim bir şarkı olduğunda onu dinlerim ve ezberlemeye çalışırdım.
ECE BERRU SÜLÜN: “Doğa Ritmi” okulumuza geldi. Çok meraklandım ve sabırsızlandım. Aşağı indik ve nasıl bir şey olduğunu merak ediyordum. Yerlerimize oturduk ve karşımıza bir adam geldi. Çok komik bir eğitmendi. Çok beğendim. Bize çalgı çaldırdı. Çok güzeldi ve eğlendim. En sonda el ele tutuşup tırtıl gibi yürüdük. Sonra koşmaya başladık. Orada çok güldüm. En sonra ise bir hatıra fotoğrafı çektirdik. İyi siz de geldiniz.
TUFAN ALİ CANSEVER: Ben sizi çok ama çok sevdim. En çok darbukayı sevdim. Bu anıyı hiç unutmayacağım. Her türlü eğlenceyi yaşadım müzik aletlerini de çok sevdim. Bugün ritimle çalmayı öğrendik. Arkadaşlarımla beraber çok eğlendik.
ESLEM KÖSEM: Bu etkinlik beni hem çok heyecanlandırdı hem de çok mutlu etti. Bu etkinliği çok beğendim. Çok eğlenceliydi. Müziği seviyorum. Ama bu etkinlikten sonra daha da çok seviyorum. Darbukayı çalarken bumlara vururken kendimi bir müzisyen gibi hissettim. İyi ki böyle bir etkinlik yapmışlar. Bu etkinliği kim düzenlemişse onlara çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiler. Ben bu etkinliğe katılan tüm çocukları çok mutlu ettiler. Ritimler, notalar çok güzeldiler. Teşekkürler.
ŞEVVAL GÜNGÖR: Ben çok sevindim. Ritim öğrendim. Bende büyüyünce beste yapacağım. Küçüklere ders vereceğim. Ritim öğreteceğim. O an ki duygularım sevinç ve heyecandı. Ben bu etkinlikte çok şey öğrendim. bu etkinliği yaptığınız için teşekkür ederim.
YUSUFCAN AKDAŞ: Normalde müziği sevmem ama doğa ritmini işledikten sonra müziği daha çok anımsadım. Müziğin artık ne kadar hoş ve eğlenceli olduğunu öğrendim. Müziği artık çok seviyorum. Ve derslerimde yardımcı olacağına inanıyorum.
İREM ÖZİNAN: Ben müziği çok seviyorum. En çok da darbukayı sevdim. Büyüdüğümde onu çalmak isterim. Bugün okulda ritim çalışmasını öğrendik. Bir adam vardı birde gazeteci kadın vardı. Adam bize müzik aletlerini çalmayı öğretti. Beraber hepimiz döndük çok eğlenmiştik. Sonra müzik aletlerinle beraber gazeteci bizi çekti.
HÜSEYİN ARDA KÜÇÜK: Darbuka ve davul çaldık. Bu etkinlikten çok yararlandık. İleride gitar, davul, darbuka çalacağım. Bu etkinliğin bana çok fazla yararı oldu. Ve beni çok heyecanlandırdı. Bizim sınıfımıza ritim tutmayı öğretti.
CEREN GÜNAYDIN: Bugün doğa ritminde ritim çalmayı öğrendim. Bu ritim sayesinde çok eğlendim. Özellikle de müzik aleti çalarken çok eğlendim. Bu etkinliği bir daha yapmak isterim. Çünkü çok beğendim ve sevdim.
ZEYNEP SUDE ŞANAL: Bence çok güzel ve eğlenceli bir program olmuş. Çaldığımız çalgılar ve yaptığımız etkinlik çok hoştu.
ÖZNUR DURAN: Ben bu etkinliği çok sevdim. Ve çalmak istediğim bir müzik aleti de darbukaydı. Gazeteci ablayla etkinliği düzenleyen öğretmen abiyi çok sevdim.
ALİ MERT KÖSEOĞLU: Gazeteye çıkacağım için çok heyecanlıyım.
SUDE NAZ PEHLİVAN: Gazeteye çıkacağım için çok heyecanlı ve çok mutluyum.
ERSOY TURAN: Ben de müzik yapmak çok isterim. Ben gitar çalıcam ve eminim güzel çalıcam. Bu etkinlikte ritim yapmayı öğrendim ve bazı aletleri nasıl kullanacağımı öğrendim. Bu etkinlik çok güzeldi ben çok sevdim. Eminim yine olur.
ÇAĞRI TEKİN: Bum çalgısını çalmak çok hoşuma gitti. En başta çok heyecanlıydım. Kalbim çok çarptı ama sonra çok hoşuma gitti. Öğretmenlerimle çalışmak beni mutlu ediyor. Artık çok mutluyum.
ÖZKAN ÜNSAL: Bum çalgısını çalmak beni mutlu etti. En başta bum çalıcak iken çok heyecanlandım. Kalbim çok hızlı atmasına rağmen Bum çalgısını doğru çaldım.
FULAY AYBÜKE PEKER: Okulda yaptığım ritim etkinliği çok hoşuma gitti. Aşağıda çaldığımız aletler çok güzeldi. Benim hayalimde çalmak istediğim yan flüt. Bu ritim etkinliği ve yaptığımız etkinlikler çok hoşuma gitti.
AHMET KUTAY YILMAZ: Bu etkinlik sayesinde müziği daha sevmeye başladım. Bu etkinlikte çok eğlendim. Etkinliği çok sevdim, çok iyi geçti. Etkinlik için çok heyecanlandım. Kısacası çok iyi geçti.
EMİR BEREN ÖZER: Bence etkinlik harikaydı. Hiç bu kadar eğlenmemiştim. Küçüklüğümden beri hayalini kurduğum darbukayı çaldım. Etkinlik keşke her zaman yapılsa. Dileğimi gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
EMİR BEREN ÖZER: Bence etkinlik çok güzeldi. Ben bu etkinliği çok sevdim.
HAZIRLAYAN:HAYATİ KARAKURT
ORFF YÖNTEMİ NEDİR?
Alman Besteci ve Müzik Eğitimcisi Carl Orff tarafından geliştirilen bir metot. Bu metodun en temel öğesi, dans, müzik, konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğidir. Bu temel öğeleri kullanarak orff metodu uygulandığında, çocukta müzikal yönden gelişme sağlanır. Aynı zamanda bu gelişmeyle birlikte, çocukta öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır. Taklit ve keşfetmenin, doğaçlama ve müzik yazarlığına yol açması ile aktif bir şekilde öğrenmeyi sağlar. Okuma ve yazmayı öğrenmeden önce çocuk konuşmayı öğrenir. Bu yöntemde; müzikte kullanılan ritim elemanlarından yararlanılır.