Gündem

HAYALLERİ COŞTURAN YAZAR ELİF YAVAŞ’TAN BİRİNCİLİK

HAYALLERİ COŞTURAN YAZAR ELİF YAVAŞ’TAN BİRİNCİLİK

 

Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyesi Elif Yavaş masal yarışmasında birincilik elde etti.

Türkiye’de Edebiyat Yarışmaları büyük önem taşıyor Konuyla ilgili olarak Edebiyat Yarışma programı çeşitli illerden katılımlarla sağlandı. Pekçok hayali barındıran hikayeler jüri tarafından değerlendirildi ve en çok oy alarak kazanan isim belirlendi. Buna göre,Edebiyat Yarışmaları olarak düzenlenen 3. yarışma ” Peri Masalları ” Masal Yarışması sonuçlandı ve Yarışmaya tam 60 adet peri masalı katıldı. Tüm bunları okumak ve yazarların hayal güçlerine şahit olmak oldukça heyecan vericiydi. Diğer yarışmalardan farklı olarak, bu yarışmada kazananlardan birini oylama ile belirlemeye karar verildi. Toplam 419 oy kullanıldı ve oyların % 28.2′ sini alan Elif Yavaş’ın yazdığı ‘ İyi Ki ” Perisi ” birincilik ödülünü kazanmayı hak etti. Jüriler olarak (Alper Kaya – İrem Çetin – Uğur Atmaca) kazanan diğer 2 masalı belirledi.  Elif Yavaş’ ın kitabı da bu yaz piyasaya çıktı, Yavaş, kitabını Mektup Edebiyat Dergisi’ ndeki 3 köşe yazarıyla birlikte çıkardı.

 

ELİF YAVAŞ KİMDİR ?

ÖZ GEÇMİŞ

 

(Türk Dili ve Edebiyatı / Türkçe Öğretmeni, Türk İşaret Dili Yeminli Tercüman / Usta Öğretici / Adliyede Tercüman Bilirkişi, Kent Tiyatrosu Oyuncusu, Şaire-Yazar-Editör-Gazeteci-Ebru Sanatçısı)

ELİF YAVAŞ:  Memleketi Çanakkale’nin Kaz Dağlarına uzanan Yenice ilçesi olan yazar, ilkokulu ve ortaokulu Çanakkale-Çan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bitirdi (2003). Yazmaya ilkokul yıllarında her gün düzenli tuttuğu günlüğü ve öykülerle başlayıp ortaokulda şiir ile devam etti. Lise yıllarında kompozisyon ile geliştirdi. Lise ‘İngilizce Hazırlık Sınıfı’nda okul birincisi oldu. Liseyi Çan Anadolu Lisesi’nde (Yabancı Dil Ağırlıklı Lise / Süper Lise) dördüncülükle bitirdi (2007).  2008’de Uludağ Üniversitesi (Bursa) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – İktisat (Örgün Öğretim, 2008-2012) bölümünü kazandı. Aynı yıllarda Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Açık Öğretim Fakültesi – İnsan Kaynakları Yönetimi (AÖF Ön Lisans, 2008-2010) ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi – İşletme (Dikey Geçiş / Lisans) bölümünü tamamlayıp 2012 yılında Uludağ Üniversitesi’ndeki bölümüyle birlikte mezun oldu. 2012’de Gazi Üniversitesi (Ankara) Edebiyat Fakültesi – Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (ÇTLE, Örgün Öğretim, 2012) bölümünü kazandı. ÇTLE’deki eğitimine “Türk Dili ve Edebiyatı” alanında devam etti. Türk Dili ve Edebiyatı’nda lisansını üç yılda tamamlayıp (2012-2015)  ‘ Onur Öğrencisi ’ olarak mezun oldu.

 

Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Osmanlı Türkçesi ve Hüsn-i Hat, Arapça, Farsça, Rusça, Türk İşaret Dili gibi dokuz dilde eğitim aldı. B.B.C. Eğitim Merkezinde (Bursa) Diksiyon Eğitimi aldı. Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu (ULİNKA), Uludağ İktisat Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT), Genç Kalemler Topluluğu (GKT) gibi öğrenci gruplarına katıldı. Bursa’da bayanlar grubuyla “Evita Tango Dans ve Sanat Merkezi”nde tango, misafir öğrenci olarak bale ve salsa; BurSALSA’da Oryantal-Roman dans dersleri, dans eğitimi aldı. Bursa “BALİBEY HAN Geleneksel El Sanatları Çarşısı” Sanat Atölyesinde Çini sanatında özel ders aldı. Aikido spor dalında lisanslı sporcu oldu.

 

2016 yılında İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)’a resmî üye oldu. 2015 ve 2016 yıllarında iki yıla yakın süre Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı lise ve ilkokullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı. 2016 Yaz Döneminde Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Türk Dili ve Edebiyatı Pedagojik Formasyon Eğitimi sonrası 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Küçükyenice Köyü Küçükyenice Ortaokulunda kendi branşı olarak Türkçe Öğretmenliğine başladı. Hâlen Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı liselerde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapmaktadır. Halk Eğitimi Merkezlerinde (HEM) Üniversiteye Hazırlık Kursları (Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım), Diksiyon ve Merkezi Sistem Devlet Memurluğu Sınavlarına Hazırlık Kurslarında Türkçe dersi vermektedir.  Yazar aynı zamanda Halk Eğitimi Merkezlerinde Türk İşaret Dili Kursu Eğitmeni/Tercümanı, Usta Öğreticidir. “Balıkesir Üniversitesi Görsel Sanatlar Topluluğu” atölyesinde iki yıl ebru, resim, seramik sanatını öğrendi ve rektörlük onaylı belgeye sahiptir. 22 Ekim 2019 Salı günü T.C. ADALET BAKANLIĞI BALIKESİR 1. NOTERLİĞİ’nde “Türk İşaret Dili Yeminli Tercüman” olarak yemin tutanağı noter huzurunda onaylandı. 06 Aralık 2019 Cuma günü Balıkesir Adliyesi mahkemede “2020 Yılı Türk İşaret Dili Tercüman Bilirkişi” seçildi. Yayımlanmış 5 adet kitabı vardır. Ocak 2020’den itibaren edebiyat yarışmalarında jüri üyesidir. ‘Mektup Edebiyat’ dergisinin ve ‘Yazı Atölyesi’ edebiyat sitesinin yazar kadrosundadır. Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Çocuk Gelişimi bölümü mezunu (2018-2020) ve yetenek sınavıyla kazandığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı Yaygın Eğitim’de konservatuar bölümü 3. sınıf öğrencisidir.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu