GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

HAYAT İŞLENİYOR

BALIKESİR’in Havran ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Ahşap İşlemeciliği Kursu’nda Osmanlı ve Selçuklu motifleri kullanılıyor. 15 kursiyer, çeyiz sandığından gazeteliğe ve duvar saatlerine kadar çeşitli ürünler hazırlarken, ürünlerin yılsonunda sergilenecek.


Havran Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Ahşap İşlemeciliği Kursu büyük ilgi görüyor. Seyfi Mengillioğlu’nun eğitim verdiği kurslarda 15 kursiyer eğitim alırken, yılsonunda yapılan ürünler sergilenecek. Havran Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Çam da, daha çok meslek edindiren ve istihdam sağlayan kurslarına ağırlık verdiklerini söyledi. Kursun ilgi gördüğünü anlatan Havran Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Çam, “İlçemizde Ahşap İşlemeciliği Kursu’nun üçüncüsünü düzenliyoruz. Kurum olarak biz meslek edindiren ve istihdam sağlayan kurslar üzerinde duruyoruz. İlimizde ilk defa açılan Ahşap Oymacılığı Kursunda bölgenin tamamına hizmet etmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz, Ayvalık. Burhaniye, Balıkesir ve Altınoluk’tan geliyorlar. Kursumuz oldukça ilgi gördü. Burada hocamızın eşliğinde hem meslek öğreniyorlar. Hem de onlar için hobi oluyor. Kurs sayı  ve çeşidini artırmak için çalışıyoruz. Hazırlanan ürünler yılsonunda sergilenecek.” dedi.

Kurs Öğretmeni Mengillioğlu ise “Ahşap Oyma Atölyesinde açtığımız kursta, Osmanlı ve Selçuklu sanatını buraya kadar getirdik. Belirli yaş guruplarındaki kursiyer katılımlarını sağladık. Çeyiz sandığı ve ahşapla alakalı çay tepsileri, çerçeveler, unutulmaya yüz tutmuş gazetelik, sehpa ve mücevher kutuları gibi ürünleri burada sene sonu sergisine hazırlıyoruz. Kursiyerlerimiz çok ilgili. Şubat ayı sonuna kadar devam edecek kursumuzda çok sayıda eser ortaya çıkacak.” diye konuştu. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu