ÇocukçaGündem

Hayatın ezgileri

HAYATIN EZGİLERİ

 

Hayatın her alanında ezgisel bir ritmin olduğunu söyleyen gençler, en sevdikleri müzik türlerini ve enstrümanları MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Bir milleti tanımak için önce müziklerine bakılır. Ritimlerine, ezgilerine ve sözlerine. Yaşanan acılar da mutluluklar da müzikle can bulurlar. Tüm bu duyguların içerisinde müziğin öneminden bahseden gençler, en sevdikleri müzik türlerini ve enstrümanlarını anlattılar.

 

Dilruba Bölük: Ben T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünde okuyorum. Keman Müzik benim için vazgeçilmezler arasında. Keman çalmayı da çok seviyorum. Dolayısıyla müziğe ilgim çok yoğun. Enstrümanların hepsi birbirinden güzel ve oldukça özel. Ama benim özellikle tarihin ilk zamanlarına dayanan enstrümanlar ilgimi çekiyor. Onları günümüzde bulmak neredeyse imkansız. Ben ilk kemanları, bağlamaları çok seviyorum. Hepsi birbirinden özgün ve özel enstrümanlar.

 

Seçkin Yiğit: Ben gitar çalıyorum. Müziğe olan aşkım gitar ile başladı. Gitar çalarak müzikle ilgilenmeye başladım. Genellikle Rock ve Pop ağırlıklı parçalar dinliyorum. Ama kulağa hoş gelen ve ilgimi çekecek her türlü müzik türünü de dinlemeye özen gösteriyorum. Müzik evrenseldir. Her türü birbirinden güzel olan müziğin en sevdiğim yönü birleştirici olması ve insanlar arasında görünmeyenler bağlar kurmasıdır. Mesela farklı ülkelerde yaşayan insanlar bir müzikle aynı hisleri yaşayabiliyorlar. Ayrıca tarihte yaşanmış bir hikaye söylenen bir türküyle günümüze kadar ulaşabiliyor. Bütün bunlar müziği sevmem için başlı başına sebepler.

 

Sabri Yaldız: Ben müziğe çok meraklıyım. Her anımda müziğin ritmini hissediyorum. Okula giderken, yolda yürürken, çoğu anımda müzik benim hayatımda. Müzikle uğraşanlara saygı duyuyorum. Onlar çok önemli işler başarıyorlar. Aynı zamanda ben de mutlaka bir enstrüman çalmak istiyorum. Bu gitar ve ya bağlama olabilir ama en kısa zamanda bir enstrüman çalmayı öğreneceğim. Bunu çok istiyorum. Müziğin birleştirici gücü olduğuna inanıyorum.

 

Emre Şenyurt: Benim müziğe olan ilgim küçük yaşlardan itibaren başladı. Farklı enstrümanları çalmayı seviyorum. Gitar çalmaya başladım ama ilerletip farklı enstrümanları da çalmak istiyorum. Müzik evrensel ve insanları birbirine bağlayan büyük bir değer. Hepimiz müziğin içinde farklı notaları severek dinliyoruz. Bununla beraber müziğin içinde anlatılan insanı seviyoruz.

 

Ahmet Koç: Müzik evrensel ve özgündür. Notaların içinde saklı olan duyguların ortaya çıkması için enstrümanlara ihtiyaç vardır. Her ülkenin müziği kendi kültürünü yansıtır. Bu nedenle o ülkeyi tanımak için yapmamız gereken bir şey de o ülkenin müziklerini dinlemektir. Bu bize önemli bir kazanım sağlayacaktır. Müzikle uğraşan insanlar dolu dolu ve genellikle kültür birikimi olan insanlar oluyor. Ben en çok türkü seviyorum. Neşet Ertaş ise en sevdiğim sanatçılardan.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu